Çıtır Piyaz

2024-07-25 11:48:50 - Yemeklik.com.tr

Çıtır piyaz tarifi, klasik piyaza modern ve çıtır bir dokunuş kazandıran lezzetli bir salata tarifi. Fırında çıtır çıtır pişirilmiş kuru fasulyeler, taze doğranmış soğan, domates ve maydanozla buluşarak enfes bir tat sunuyor. Haşlanmış yumurta, tahin, üzüm sirkesi, limon suyu ve zeytinyağı ile hazırlanan özel sos, piyazın lezzetini bir üst seviyeye taşıyor.

Bu sağlıklı ve besleyici tarif, özellikle hafif bir öğün veya yemeklerin yanında lezzetli bir garnitür arayanlar için mükemmel bir seçenek. Çıtır fasulyelerin verdiği ekstra dokuyla sofralarınıza farklı bir lezzet katacak olan çıtır piyaza sofranızda yer açın.

Çıtır PiyazTarifi İçin MalzemelerÇıtır PiyazTarifi Nasıl Yapılır?
  1. İlk olarak fasulyeleri yağlı kağıt serilmiş tepsiye alıp üzerine tuz, baharatlar ve zeytinyağı ekleyip karıştırın. Fasulyeleri önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında çıtır çıtır olana kadar ara ara karıştırarak yaklaşık 25 dakika pişirin.
  2. Soğanı piyaz, maydanozu ince, kabuğu soyulmuş domatesi de küp doğrayıp geniş bir kaseye alın.
  3. Haşlanmış yumurta, tahin, sirke, limon suyu, tuz ve zeytinyağını blender'dan geçirip koyu bir sos hazırlayın. Sosu doğranmış Sebzelerin üzerine koyup bütünleşene kadar karıştırın.
  4. Karışımı servis tabağına alıp üzerine bolca çıtır fasulye ekleyin, son olarak biraz daha zeytinyağı da gezdirebilirsiniz. Afiyet olsun.

Daha Fazla Gönderi