Çıtır Patlıcan Kızartması
2023-09-17 00:20:45 - Yemeklik.com.tr
Patlıcan sevmeyenleri şaşırtacak, çıtır dokusuyla yiyenleri aşık edecek çıtır patlıcan kızartması tarifine alalım sizleri.
Çıtır Patlıcan Kızartması Tarifi İçin Malzemeler- 2 Adet Büyük Boy Patlıcan
- 1 Adet Yumurta
- 1 Su Bardağı Galeta Unu
- 1 Su Bardağı Un
- 1 çay Kaşığı Tuz
- 1 Su Bardağı Sıvı Yağ
- Patlıcanları alacalı soyup halka halka doğrayın. Bir kaseye tuzlu su hazırlayın ve patlıcanları içerisine koyun. Hem acısı çıksın hem de kararmasınlar.
- Ayrı ayrı kaselere yumurta, un ve galeta ununu alın. Yumurtaya 1 çay kaşığı kadar tuz ekleyip çırpın.
- Patlıcanları sudan çıkarıp kurulayın. Patlıcan dilimlerini önce una, sonra yumurtaya, en son da galeta ununa bulayın. Bütün patlıcanlara aynı işlemi uygulayın.
- Sıvı yağı bir tavaya alıp kızdırın. Panelenmiş patlıcanları arkalı önlü kızgın yağda kızartın. Kızaran patlıcanları havlu kağıt serilmiş tabağa alın ki fazla yağı çıksın. Afiyet olsun.