Çıtır Midye Baklava

2024-09-05 07:08:35 - Yemeklik.com.tr

Sanki elinizde tek tek açılmış gibi: Kat kat , çıtır çıtır enfes baklava tarifi.

Çıtır Midye BaklavaTarifi İçin MalzemelerÇıtır Midye BaklavaTarifi Nasıl Yapılır?
  1. Hamur için belirtilen süt, yoğurt, sıvı yağ, yumurta, sirke, nişasta, tuz, kabartma tozu ve unu da kontollü olarak ekleyerek yoğrulur. Baklava hamurunu elde etmiş oluruz. Elde edilen hamur 12 eşit parçaya bölünür ve üzeri kapatılarak 15 dk dinlendirilir.
  2. Önce şerbet için su ve şeker bir tencereye alınarak kaynatılır. Kısık ateşte 3-4 dakika daha ocakta durduktan sonra limon suyu eklenerek altı kapatılır. Soğumaya alınır.
  3. Dinlenen bezeler nişasta serpilerek tek tek tabak büyüklüğüne varıncaya dek açılır. Tabak büyüklüğünde açılmış olan hamurların arasına bol nişasta serperek büyütebildiğimiz kadar büyüterek açılır. Ardından rulo yapılır.
  4. Rulodan birer parmak kalınlığında kesilir. Her parça çok kalın olmayacak şekilde açılır içine ceviz konularak çok bastırılmadan kapatılır.
  5. Fırın tepsisine dizilir ve eritilmiş tereyağı fırça yardımıyla sürülür. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarana dek pişirilir.
  6. Fırından çıktıktan sonra 5 dakika beklemiş ilk sıcaklığı atmış baklava soğuk şerbet ile buluşturulur. Dinlendikten sonra servise hazır, afiyet olsun!

Daha Fazla Gönderi