Çıtır Kadayıf Çanakları

2023-09-30 11:58:06 - Yemeklik.com.tr

Misafirlerinize sunumuyla dikkat çekecek, lezzetiyle damaklarda hoş bir tat bırakacak bir tatlı tarifi hazırlamaya ne dersiniz? Muffin kaplarından şekil verdiğimiz kadayıflar fırında pişiyor ve çıtır çıtır oluyor. Ardından kadayıf çanaklarını leziz krema ile doldurup meyvelerle süslüyoruz.

Farklı kadayıflı tariflerimizi videolu anlatımında bulabilirsiniz. Şimdiden afiyet olsun!

Çıtır Kadayıf Çanakları Tarifi İçin MalzemelerÇıtır Kadayıf Çanakları Tarifi Nasıl Yapılır?
  1. Taze kadayıfa pudra şekeri ve süt köpüğü alınmış tereyağını güzelce yedirin.
  2. Muffin kalıplarına kadayıfı porsiyonlayın ve orta kısmına ağırlıkla bastırıp çanak şeklini verib. 180 derece ısıtılmış fırında kontrollü olarak 15 dakika, kızarana kadar pişirin. Fırından çıkardıktan sonra oda sıcaklığında soğutun ve kalıptan çıkarıp çanakların içine ceviz serpiştirin.
  3. Kreması için; tencerede süt, toz şeker, un, nişasta, yumurta sarısı ve vanilini karıştırın ve koyulaşana kadar pişirin. Koyulaşan kremaya tereyağı ve beyaz çikolata parçalarını ekleyip karıştırın, oda sıcaklığında soğumaya bırakın.
  4. Oda sıcaklığında soğuduktan sonra kremayı buzdolabında 2 saat bekletin. Soğumuş olan beyaz çikolatalı harca soğuk krema ekleyin ve çırpın.
  5. Sıkma poşetine alıp çıtır kadayıfların üzerine sıkın. Hazırladığınız çıtır kadayıf çanaklarını orman meyveleri veya dilediğiniz meyvelerle süsleyip servis edin. Afiyet olsun!

Daha Fazla Gönderi