Çıtır Çıtır Börek

2023-09-20 18:58:03 - Yemeklik.com.tr

Enfes kıvamı ve dillere destan olacak efsane lezzetiyle çıtır çıtır börek tarifimiz karşınızda! Siz dilerseniz çayınızın yanına kuru kuru gitmemesi amacıyla hazırlayabilir, dilerseniz de sabah kahvaltısında şahane bir lezzet olarak sunabilirsiniz onu. Şimdiden ellerinize sağlık diyoruz.

Çıtır Çıtır Börek Tarifi İçin MalzemelerÇıtır Çıtır Börek Tarifi Nasıl Yapılır?
  1. İlk olarak bir demet ıspanaklarımızı, bir adet soğanımızla birlikte kavuralım.
  2. Haşlanma haline gelen iç harcımızı bir kaba alarak üzerine iki yemek kaşığı tereyağımızı, rendelenmiş kaşar peynirini, tuz, karabiber ve kırmızı toz biberi ekleyerek karıştıralım.
  3. Ardından soğumaya bırakalım. İç harcımız soğurken böreğimizin sosu için 200 gram tereyağımızı eritelim ve ılımaya bırakalım.
  4. Tezgaha 1 adet yufkamızı serelim. Üzerine bolca erittiğimiz tereyağından serpelim. D şeklinde ortadan ikiye katlayalım. Katladığımız bu kısmada tereyağımızdan sürelim.
  5. Yufkamızın uç kısmına iç harcımızdan uzunlamasına yerleştirelim. Daha sonra rulo şeklinde saralım.
  6. 2 parmak genişliğinde olacak şekilde keselim. Diğer 2 adet yufkamıza da aynı işlemi uygulayalım. Kestiğimiz böreklerimizi pişirme kağıdı serili fırın tepsisine yerleştirelim.
  7. Üzerlerine erittiğimiz tereyağımızdan (ılık veya sıcak olması sorun değildir.) bolca sürelim ve susam serpelim. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 30- 35 dakika pişirelim.

Daha Fazla Gönderi