Çırpılmış Yumurta

2023-09-21 10:21:19 - Yemeklik.com.tr

Bildiğiniz tüm yumurtalardan farklı, bebek gibi, krema gibi bir çırpma yumurta tekniğini karşınıza getiriyoruz. Tattıktan sonra şu ana kadar ben yumurta diye ne yiyormuşum diyeceksiniz!

Misafirlerinin aklını almak isteyenler, buraya bakın, annelerimizin yaptığından çok farklı bir teknikle, karşınızda: Yumuşacık Çırpılmış Yumurta!

 

Çırpılmış Yumurta Tarifi İçin MalzemelerÇırpılmış Yumurta Tarifi Nasıl Yapılır?
  1. Frenk soğanlarını yıkayıp küçük küçük kıyalım.
  2. Derin tava ya da mini tenceremize yumurtaları kıralım. Bu aşamada tuz ve karabiber atmayın ve çırpmayın.
  3. Oda sıcaklığında tereyağını yumurtaların yanına alalım ve ardından orta ateşin üstüne alalım.
  4. Spatula ile durmaksızın çırpmanız lazım. Tereyağını çırpılan yumurtaların içinde yükselen ateşle beraber eritip, yumuşacık bir doku oluşturacağız.
  5. Yaklaşık 1-1,5 dakika boyunca ya da yumurtalarımız hafiften boza kıvamına gelmeye başlayana kadar kesintisiz çırpalım.
  6. Akabinde ateşten alalım. Kenarda duran nihale ya da kesme tahtasının üzerine aldığımız tavanın içinde çırpmaya devam edelim. Maksat yumurtamızı yakmadan, topaklaştırmadan, kremamsı bir kıvamda pişirmek. Zaten tavanın sıcaklığıyla pişmeye devam edecek. 15-20 saniye kadar kenarda çırpmaya devam edelim.
  7. Tekrar ocağa alalım 15 saniye çırpma aralıklarıyla pişirelim.
  8. Sonrasında birer tutam tuz ve karabiber ekleyelim.
  9. Tekrar ocağa alıp 10 saniye çırpma aralıklarıyla kıvamı koyu kremamsı bir katılığa ulaşana kadar pişirin.
  10. Daha sonra kenara alıp ocağın altını kapayın. Kremayı ekleyin. 5-6 tur karıştırın.
  11. Frenk soğanını ekleyin. 2-3 tur daha karıştırın. Servise hazır! Afiyet olsun.

Daha Fazla Gönderi