Çin Mantısı (Dumpling)
2023-09-20 19:12:56 - Yemeklik.com.tr
Mantı her mutfak için baştacıdır. Çin mantısı da en lezzetli alternatiflerden. Fazla yapıp buzluğa atmalık tarifimize buyursunlar.
Çin Mantısı (Dumpling) Tarifi İçin Malzemeler- Hamuru için:
- 2,5 Su Bardağı Tam Buğday Unu
- 1 Su Bardağı Su
- 1 çay Kaşığı Tuz
- İç harcı için:
- 200 Gram Kıyma
- 3 Adet Mantar
- 1-2 Dal Pırasa
- 3 Diş Sarımsak
- 1 Adet Küçük Boy Havuç
- 1-2 Yaprak Lahana
- 1 Yemek Kaşığı Soya Sosu
- 1 Yemek Kaşığı Susam Yağı
- 1 Yemek Kaşığı Oyster (istiridye Sos)
- 1 çay Kaşığı Tuz
- 1 çay Kaşığı Pul Biber
- 1 çay Kaşığı Toz Zencefil
- Hamur malzemelerini bir kaseye alıp sert bir mantı hamuru yoğurunuz.
- İçi için tüm malzemeyi incecik kıyıp sosları ve baharatları ekleyerek karıştırınız.
- Hamuru çay bardağı boyutunda açıp iç malzemeyi ekleyip katlar birbiri üzerine gelecek şekilde kapatınız.
- Buharda pişirmek için aparatınız yok ise kaynayan su tenceresinin üzerine süzgeç koyup mantıları diziniz.
- Üzerine kapak kapatarak yaklaşık 20 dakika pişiriniz.