Yemeklik.com.tr 11 ay önce
yemeklik #tatli

Çilekli Fındıklı Güllaç Sarma

Güllaç Osmanlı saray mutfağının güzel lezzetlerinden biri. İlk olarak 15.yy da saray mutfağına girmiştir. Güllaç kelimesi "Güllü Aştan" gelmektedir.

Çilekli Fındıklı Güllaç Sarma Tarifi İçin Malzemeler
  • Güllaç için:
  • 10 Adet Güllaç Yaprağı
  • 300 Gram çilek
  • 200 Gram Toz Fındık
  • 15 Gram Toz şeker
  • Şerbeti için:
  • 1,5 Litre Süt
  • 255 Gram Toz şeker
  • 2 Yemek Kaşığı Gül Suyu
  • 20 Gram Süsleme şekeri
  • Süslemesi için:
  • 1 Küçük Boy Kase Toz Antep Fıstığı
  • 1 Kase çilek
Çilekli Fındıklı Güllaç Sarma Tarifi Nasıl Yapılır?
  1. Süt, şeker ve gül suyu ocakta kaynatılır ve süt ılınmaya bırakılır daha sonra toz çilekli süsleme şekeri eklenir
  2. Çilekler küp küp doğranır ve 1 yemek kaşığı şeker ilave edilir karıştırılır.
  3. Güllaç yaprakları mutfak makası ile ikiye kesilir.
  4. Bir tepsiye Yarım güllaç yaprağı alınır ve 2 kepçe süt ile ıslatılır.
  5. Islanan güllaç yaprağına toz fındık ve çilek eklenir daha sonra ince şekilde sarılır ve gül şekline getirilir. Afiyet olsun.
Kış Sebzeleri Çorbası

Kış Sebzeleri Çorbası

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce
Bayram Böreği

Bayram Böreği

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
4 ay önce
Sebzeli Hamsi

Sebzeli Hamsi

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce
Tarçın Soslu Ayva Tatlısı

Tarçın Soslu Ayva Tatlısı

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
1 yıl önce
2 Renkli Smoothie Kasesi

2 Renkli Smoothie Kasesi

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce