Çilekli Diyet Kek

2023-09-17 01:03:58 - Yemeklik.com.tr

Mevsim bahar ya da yaz aylarının başıysa hem zayıflama hem de çilek mevsimi gelmiş demektir. Tüm kış tüketmekten sıkıldığımız elmalara da portakallara da biraz veda etme vaktidir aynı zamanda. Kalorisi az, şekeri az çilekler tam da diyete uygun aynı zamanda. Özellikle sağlıklı beslenenlerin ve yapanların vazgeçilmezlerinden biri olacak bir tarifimiz var. Karşınızda: Çilekli diyet keki.

Bu kez şekersiz ve unsuz. Şeker yerine muz ve hurma kullanıyoruz. Un yerine de yulaf. Tatlandırmak ve görsellik kazandırmak için ise çilekle yaban mersini devreye giriyor. Farklı meyveler ve kuru yemişler kullanarak keki güzelleştirmek de serbest. Hadi tüm malzemeler hazırlansın. Diyete tatlılık geliyor!

Çilekli Diyet Kek Tarifi İçin MalzemelerÇilekli Diyet Kek Tarifi Nasıl Yapılır?
  1. Hurmayı blenderın içerisine aktarın ve blenderdan geçirin.
  2. Ardından üzerine muz, yulaf ve sütü de ekleyerek güzelce blenderdan geçirin. Hafif sıvı kıvamlı bir karışım elde edeceksiniz. İçerisindeki tüm malzemelerin iyice birbirine geçtiğinden emin olun.
  3. Kabartma tozunu ve minik küpleri halinde doğranmış çilekleri de ekleyerek son bir kez daha karıştırın. Bu aşamada dilerseniz yaban mersinini de ilave edebilirsiniz.
  4. Ardından yağlanmış muffin kalıpların içerisine üzerlerinde hafif boşluk kalacak şekilde pay edin.
  5. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında yaklaşık 15 - 20 dakika kadar pişirin. Ardından çkarıp oda sıcaklığında soğumaya bırakın. Soğuduktan sonra afiyetle tüketin.

Daha Fazla Gönderi