Çilekli Bahar Keki

2023-09-21 10:23:49 - Yemeklik.com.tr

İçindeki kefir sayesinde yumuşacık bir kıvamı oluyor. Soda ve kabartma tozu ile de puf puf kabarıyor. İçi de hafif nemli olan bu kek sizi kasvetli kış günlerinden neşeli bahar günlerine doğru ışınlıyor. İçerisindeki çilekler sayesinde de tadına tat katılıyor, nefis bir aroması oluyor. Misler gibi kokusunun da evi saracağı şahane bir kek tarifi, karşınızda: Çilekli bahar keki tarifi.

Fırının ısısını düşüyor, 170 derecede ağır ağır kekin pişmesini sağlıyoruz. Pişerken de fırının içerisine içi su dolu bir kap koymayı ihmal etmiyoruz ki fırının nem dengesi korunsun. Ardından gelsin tüm konuklarınızın, dostlarınızın ve ev halkının yemelere doyamayacağı nefis bir kek. E hadi o zaman, tarifimize alalım sizi. Buyursunlar.

Çilekli Bahar Keki Tarifi İçin MalzemelerÇilekli Bahar Keki Tarifi Nasıl Yapılır?
  1. Bir kabın içerisine yumurtaları kırın ve üzerine toz şeker ilave ederek güzelce çırpın. Toz şekerin içinde erimesini sağlayın.
  2. Üzerine kefir, soda, vanilya ve sıvı yağı ekleyerek çırpmaya devam edin.
  3. Ardından unu ve kabartma tozunu eleyerek azar azar ilave edin. Spatula yardımıyla karıştırın. Kekinizin normal kek kıvamından biraz daha akışan bir kek kıvamına sahip olması gerekiyor.
  4. Ardından bu keki yağlanmış unlanmış kelepçeli 24cm'lik bir kek kalıbının içerisine aktarın. Üzerine çilekleri dizin. Hafif gömülmelerini sağlayın.
  5. Fırının içerisine içi su dolu, ısıya dayanıklı bir kap koyun. Kekinizi 170 derecede ısıtılmış fırında 35-45 dakika arasında bir süre kadar pişirin. Çıkarıp oda sıcaklığında dinlendirdikten sonra afiyetle tüketin.

Daha Fazla Gönderi