Çılbır
2023-09-30 12:06:40 - Yemeklik.com.tr
Üzerine her sarımsaklı yoğurt dökülen yemek çılbır değildir. Hakiki çılbır: su, tuz, yumurta, yoğurt, sarımsak, tereyağı ve pul biberle yapılır. Hazırlaması oldukça pratik, tadı ise şahane olan çılbır tarifi için sizleri mutfağa kadar alalım. Şimdiden ellerinize sağlık.
Çılbır Tarifi İçin Malzemeler- 2 Litre Su
- 1 Silme Tatlı Kaşığı Tuz
- 4 Adet Yumurta
- 6 Yemek Kaşığı Yoğurt
- 2 Diş Sarımsak
- 1 Yemek Kaşığı Tereyağı
- Derin ve geniş bir tencereye su ve tuzu ilave edip kaynatıyoruz. Suyumuz kaynayınca ocağın altını kısıp yumurtaları suya yakın kırıyoruz.
- Akı beyazlaşınca, sarıları rafadan olacak şekilde iken delikli bir kepçe ile alıp servis tabağına koyuyoruz.
- Üzerine sarımsaklı yoğurt döküp erittiğimiz tereyağı ve pul biberi yoğurdun üzerine döküp afiyetle yiyoruz.