Çikolatalı, Vişneli Pasta
2023-09-16 23:24:20 - Yemeklik.com.tr
Elbette zor ama evde profesyonel bir hazırlamaya ne dersiniz? Ma Jolie'nin çikolatalı, vişneli i bitter çikolata ile meyve tadını bir arada tercih edenler için oldukça şık bir alternatif.
Yemeklik.com.tr özel çekiminde tarifini aldığımız kendi mutfağınızda da hazırlamayı deneyebilirsiniz.
Çikolatalı, Vişneli Pasta Tarifi İçin Malzemeler- Pandispanyası için:
- 280 Gram Toz şeker
- 145 Gram Un
- 60 Gram Nişasta
- 25 Gram Kakao
- 85 Gram Eritilmiş Tereyağı
- 5 Adet Yumurta Sarısı
- 5 Adet Yumurta Beyazı
- 2 Gram Tuz
- Kreması için:
- 100 Gram Krema
- 100 Gram Bitter çikolata
- Ara katları ve üzeri için:
- 300 Gram Vişne (çekirdekleri çıkartılmış)
- Süslemesi için:
- 1/2 Su Bardağı Rendelenmiş Bitter çikolata
- 1/2 Su Bardağı Rendelenmiş Beyaz çikolata
- Pastanın pandispanyasını hazırlamak için; elenmiş un, nişasta ve kakaoyu bir kapta harmanlayın.
- Yumurta sarılarını ayrı bir kapta, mikser yardımıyla eritilmiş tereyağı ile karıştırın.
- Kakaolu-unlu karışımla yumurta sarılı karışımı birbirine yedirin.
- Yumurta beyazları ile toz şekeri temiz bir kapta mikser yardımıyla karıştırın.
- Unlu karışım ile yumurta beyazlarının bulunduğu karışımı bir spatula yardımıyla iyice karıştırın.
- Hazır durumda olan pandispanya harcını, tabanını ve kenar kısımlarını yağlı kağıt ile kapladığınız pasta çemberine aktarın. Üzerini düzeltin.
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 30 dakika kadar pişirin. Fırından çıkan ve oda ısısında soğuyan pandispanyayı, pastayı hazırlamak için streç film ile sarıp 1 gün buzdolabında bekletin.
- Pastayı hazırlamadan hemen önce kremayı küçük bir sos tenceresinde, ocakta kaynatın.
- Ocaktan aldığınız sıcak kremaya bitter çikolata parçalarını katın ve karıştırarak erimelerini sağlayın. Pürüzsüz bir kıvam alan kremayı soğuması için buzdolabına kaldırın.
- Uzun bir süre buzdolabında bekleyen pandispanyayı keskin bir bıçak ya da pastacılık teli yardımıyla üç eşit parçaya bölün.
- Pandispanyanın taban kısmını servis tabağına alın. Üzerini bitter çikolatalı kremanın bir kısmı ile sıvadıktan sonra vişne tanelerini serpiştirin.
- Üzerini tekrar ince bir kat krema ile kaplayın. Bu işlemi tüm pandispanya katları için üç kez tekrarlayın.
- Pastanın üzerini ve kenar kısımlarını spatula kullanarak krema ile sıvayın.
- Kenarlarını ve üzerini rendelenmiş bitter ve beyaz çikolata ile kapladıktan sonra üzerini kalan vişnelerle süsleyin.
- Hazır durumda, buzdolabında soğuması için beklettiğiniz pastayı dilimledikten sonra sevdiklerinizle paylaşın.