Yemeklik.com.tr 11 ay önce
yemeklik #tatli

Çikolatalı Tart

Bu tart başka tartlara benzemiyor. Bildiğiniz tart hamurlarını unutun, tabanında yağlı hamur yerine beyaz çikolatayla harman olmuş mısır gevreği bulunuyor. Fırınlanmadan kısa sürede hazırlanıyor, sadece donması için bir gün kadar sabretmeniz gerekiyor.

Yemeklik.com.tr özel çekiminde şef İzzet Ayva'dan püf noktalarını öğrendiğimiz çikolatalı tart tarifini, ana yemek olarak servis edebileceğiniz diğer A'jia tarifleriyle birlikte sevdiklerinize ikram edebilirsiniz.

Çikolatalı Tart Tarifi İçin Malzemeler
  • 25 Gram Mısır Gevreği (corn Flakes)
  • 15 Gram Beyaz çikolata
  • 30 Gram Pralin
  • 45 Gram Süt
  • 30 Gram Krema
  • 15 Gram Toz şeker
  • 10 Gram Yumurta Sarısı
  • 40 Gram Bitter çikolata
Çikolatalı Tart Tarifi Nasıl Yapılır?
  1. Tart tabanı için; corn flakes’i merdane yardımıyla iyice ezin.
  2. Kaynamakta olan bir su buharı üzerinde cam bir kapta benmari usulü erittiğiniz beyaz çikolatayı, pralinle karıştırın.
  3. Ezilmiş corn flakes ile karıştırdığınız beyaz çikolatalı pralin karışımını kalıba alıp üzerini düzelttikten sonra taban olarak bekletin.
  4. Süt, krema, toz şeker ve yumurta sarısını ocakta kaynama noktasına gelene kadar karıştırın. İçine ayrı bir yerde eritilmiş bitter çikolata ilave edin.
  5. Hazırlanan kalıp içerisindeki karışımın üzerine döküp tatlıyı soğumaya bırakın.
  6. Oda ısısında soğutulan tatlıyı, dört derecelik buzdolabında bir gün beklettikten sonra vanilyalı dondurma eşliğinde servis edin.
Muzlu Kurabiye

Muzlu Kurabiye

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce
Kremalı Volovan Hamurları

Kremalı Volovan Hamurları

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce
Fit Çıtır Çikolata Topları

Fit Çıtır Çikolata Topları

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce
Tavuklu Keşkek

Tavuklu Keşkek

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
1 yıl önce
Mayasız Bazlama

Mayasız Bazlama

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce