Çikolatalı Mor Havuçlu Mini Cheesecake

2023-09-20 19:03:39 - Yemeklik.com.tr

Peynirli mor renkli kremasının güzelliği ve bol çikolata kreması ile çok güzel bir cheesecake oldu. İçinde ekstra beyaz şeker de kullanmadım. Sadece 1 yemek kaşığı bal var. Üzerindeki kullandığım bitter çikolatasının tadı yeterli geliyor kesinlikle.

Çikolatalı Mor Havuçlu Mini Cheesecake Tarifi İçin MalzemelerÇikolatalı Mor Havuçlu Mini Cheesecake Tarifi Nasıl Yapılır?
  1. Alt tabanı için bisküvileri rondoda geçirip erittiğimiz tereyağını karıştırıyoruz. Kağıt muffin kaplarımıza bisküviden bir yemek kaşığı kadar ekleyip kaşık ile iyice bastırıyoruz.
  2. Buzdolabında bekletiyoruz. Doğradığımız havucu tencereye ekleyip üzerine 2 bardak suyunu ekliyoruz. Havuçlar yumuşayana kadar haşlıyoruz.
  3. Blenderdan geçirip pürüzsüz bir kıvam elde ediyoruz. Labneyi, 100 ml kremayı ve balı bir kaba ekleyip çırpıyoruz. Havuç püremizi ekleyip karıştırıyoruz.
  4. Nişasta, vanilya ve unu eleyerek ekleyip çırpmaya devam ediyoruz. En son yumurtayı ekleyip tel çırpıcıyla yavaşça karıştırıyoruz.
  5. Muffin kalıplarımızı buzdolabından çıkarıp hazırladığımız karışımdan 3 yemek kaşığı olarak paylaştırıyoruz. 170 derecelik fırında 15-20 dakika pişiriyoruz.
  6. Bir tencereye kalan kremayı ekleyip ısınmaya başlayınca çikolatasını ekleyip yavaşça karıştırarak erimesini sağlıyoruz. Ocağın altını kapatıp ılıması için biraz bekletiyoruz.
  7. Pişen cheesecake’lerin ilk sıcağı gidince üzerine sosumuzdan ekliyoruz. Bir gün sonra yerseniz daha lezzetli oluyor. Deneyenlere şimdiden afiyet olsun.

Daha Fazla Gönderi