Çikolatalı Lav Kek (Lava Cake)

2023-09-16 23:23:56 - Yemeklik.com.tr

İçinden yoğun akan ve bu nedenle patlamakta olan bir yanardağdan akan sıcak lavlara benzetilen muazzam bir tarifimiz var.  İlk kaşıkta içindeki çikolatayı dışarı akıtmayı başlayan lav kek, krizlerinin kurtarıcısı olmakla kalmıyor; deneyen herkesin bağımlısı olacağı lezzetiyle adeta evde her gün fırın çalıştırılmasını sağlıyor.

Bu muhteşem lezzetin üzerini enfes bir ile süsleyebilir, sıvı krema ile servis edebilir, orman meyvelerini kullanabilirsiniz.

Antep fıstığı, fındık, hindistan cevizi gibi yemişleri de muhakkak kullanın. Şimdiden ellerinize sağlık!

Çikolatalı Lav Kek (Lava Cake) Tarifi İçin MalzemelerÇikolatalı Lav Kek (Lava Cake) Tarifi Nasıl Yapılır?
  1. Yumurtaları ve şekeri derin bir kaba alın.
  2. Şekerler eriyene ve biraz kabarana kadar çırpın.
  3. Tereyağı ve çikolatayı bir kaba alın ve dilerseniz benmari usulü, dilerseniz mikrodalga kullanarak eritin.
  4. Eriyen çikolatayı, çırptığınız yumurta ve şeker karışımına ekleyin. Karıştırın.
  5. Un ve vanilyayı da karışıma ekleyin. Güzelce karıştırın.
  6. Sufle kaplarını tereyağı ile yağlayın ve unu ekleyip elinizle sallayarak kapların her tarafına ulaşmasını sağlayın. Fazla unu silkeleyin. Kapları 2 dakika buzdolabında bekletirseniz kekler piştikten sonra daha kolay çıkacaktır.
  7. Hazırladığınız çikolatalı lav kek harcını, sufle kalıplarına eşit olarak paylaştırın.
  8. Önceden ısıtılmış 200 dereceye ayarlı fırının orta rafında 12-15 dakika kadar pişirdikten sonra fırından çıkartın. Fırınınız hızlı pişiriyorsa 10 dakika yeterli olabilir. Üzerinin kabuk tutup içinin akışkan olduğunu görmelisiniz. 2-3 dakika ilk sıcaklığını attıktan sonra bir tabağı üzerine kapatıp dikkatlice ters çevirin. Dilediğiniz şekilde süsleyin. Afiyet olsun!

Daha Fazla Gönderi