Çikolatalı Kıyır Kek
2023-09-21 10:27:14 - Yemeklik.com.tr
Bu keki ne zaman yapsam beni çok eskilere, çocukluğuma götürür. Asla tadına doyamam. Evi saran mis gibi kokusu ve muhteşem dokusuyla, bol çikolatalı klasik kekimi muhakkak deneyin.
Yapımı oldukça kolay, yumuşacık...
- 3 Adet Yumurta
- 1 Su Bardağı Toz şeker
- 1 Su Bardağı Yoğurt
- 1 Su Bardağı Sıvı Yağ
- 4 Silme Yemek Kaşığı Kakao
- 2,5 Su Bardağı Un
- 1 Su Bardağı Parça çikolata
- 1 Paket Kabartma Tozu
- 1 Paket Vanilya
- İlk olarak yumurta ve şekeri köpük köpük olana kadar çırpalım.
- Üzerine sıvı yağ, yoğurt ve kakaoyu ekleyerek tekrar çırpalım.
- Daha sonra un, kabartma tozu ve vanilyayı eleyerek ekleyelim ve çırpalım.
- Son olarak bir bardak çikolatamızı ekleyerek hafifçe karıştıralım.
- Hamurumuzu tereyağ ile yağladığımız kek kalıbımıza dökelim ve önceden ısıttığımız 180 derece fırında yaklaşık 40-45 dakika pişirelim.
- Kürdan ile pişme kontrolümüzü yaparak fırından çıkardığımız ve dinlendirdiğimiz kekimiz servise hazır.
- Soğuduktan sonra kalıbımızı ters çevirelim. Dilediğimiz gibi süsleyip dilimleyerek servis edelim. Afiyet olsun.