Çikolatalı Kahve Şurubu

2023-09-21 10:18:12 - Yemeklik.com.tr

İyi beslenmenin ancak gerçek gıdayla mümkün olduğuna inanan Yemekyolculuğu, Yemeklik.com.tr için yazdı.

Kahve tüketiminin yaygınlaşmasıyla aromalar da çeşitlendi. Kahvelere aroma vermek için kullanılan çok sayıda şurup çeşidi var. Ama çoğu fazla tatlı ve oldukça katkılı.

Aromatik kahveleri sevenler kahve şurubunu evde de hazırlayabilirler. Çikolatalı kahve şurubu en temel aromatik kahve şuruplarından biri sayılabilir. Yoğun kakaoyla hazırlanan bu şurup hazır satılanlardan daha kıvamlı, aslında bir tür özüt gibi. Çikolata tadını yoğun hissettiren bu özüt fazla şekerli olmadığı için kahveyi şekersiz içenlerin tercih edeceği türden. Şekerli sevenler ilave şekerle tatlandırabilir.

Bu şurubu sadece kahvelerinize çikolata aroması vermesi için değil, sıcak çikolata hazırlamak için de kullanabilirsiniz.

Çikolatalı Kahve Şurubu Tarifi İçin MalzemelerÇikolatalı Kahve Şurubu Tarifi Nasıl Yapılır?
  1. Bir sos tenceresine vanilya özütü hariç bütün malzemeleri alın ve ateşe koymadan önce tel çırpıcıyla iyice karıştırın.
  2. Malzemeler özleşince tencereyi orta ateşe alın ve arada karıştırarak kaynatın. Şurup kaynayınca ocağın altını kısın ve vanilya özütü kullanacaksanız karışıma ekleyin.
  3. Şurubu kısık ateşte üç dakika daha kaynattıktan sonra ocağın altını kapatın. Şurubu cam bir kavanoza dökün ve oda ısısına gelmesi için soğutun. Şurubun üzerinde bir tabaka oluşmaması için sıcakken kavanozun ağzını streç filmle kapatın.
  4. Oda ısısına gelen şurubu buzdolabında muhafaza edin.

Daha Fazla Gönderi