Çikolatalı Islak Kek

2023-09-16 23:23:09 - Yemeklik.com.tr

Çaya misafir var! Misafiri öyle kuru çayla ağırlamak olmaz. Önüne şöyle hazırlaması kolay, damaklarında iz bırakacak kadar nefis bir hazırlamak lazım. Çok el oyalamamalı, malzemeleri de evde hep olmalı. En şahane yapılabilecek, en nefis ikramlıkların başında hiç şüphesiz çikolatalı tarifi geliyor.

Önce az malzemeli, hafif sıvı kıvamlı bir kek hazırlayıp bir güzel pişiriyoruz. Şimdi o nefis ıslak dokuyu elde etme zamanı! Fırından aldığınız sıcacık kekin üzerine kek henüz sıcakken soğuk süt gezdirmek şart. bu şekilde sütü güzelce çekecek ve gibi bir dokuya sahip olacak. Son dokunuşu da çikolatalı bir la yaptık mı, tamamdır. Yemelere doyamayacağınız, misafirleri de kendine hayran bırakacak imiz hazır! Şimdiden ellerinize sağlık.

Çikolatalı Islak Kek Tarifi İçin MalzemelerÇikolatalı Islak Kek Tarifi Nasıl Yapılır?
  1. Yumurtaları bir kabın içerisine kırın ve üzerine şeker ilave ederek güzelce çırpın.
  2. Ardından süt, vanilya ve yağ ilave ederek çırpmaya devam edin. Üzerine kakao, un, kabartma tozunu eleyerek spatula yardımıyla karıştırarak kıvam almasını sağlayın.
  3. Yağlanmış unlanmış orta boy dikdörtgen bir kek kalıbına hazırladığınız harcı aktarın. 180 derecede 25-30 dakika kadar pişirin.
  4. Kekin içi pişince fırından alın ve minik delikler açın ya da dilimleyin. Ardından kek sıcakken soğuk sütü üzerine gezdirin. Kekin sütü içine çekene kadar oda sıcaklığında dinlendirin.
  5. Bu sırada çikolatayı benmari usulü eritin ve ocaktan alın. Çikolatanın içerisine sütü çırparak ilave edin. Son olarak kakaoyu da ilave ederek çırpmaya devam edin ve sosunuzu hazırlayın.
  6. Sosu kekin üzerine yayın ve kek iyice soğuduktan sonra servis edin.

Daha Fazla Gönderi