Çikolatalı Fındıklı Islak Kek

2023-09-16 23:30:37 - Yemeklik.com.tr

Çikolatalı fondü sevenler için harika bir kek tarifi. Dışında bulunan fondü kıvamındaki çikolata katmanını geçtikten sonra portakal aromalı ıslak kekle karşılaşacak, yedikçe fındık parçaları ve damla çikolatalar ile lezzet şöleni yaşayacaksınız. Şimdi gelelim çay saatlerinin vazgeçilmezi çikolatalı fındıklı ıslak kek tarifine

Çikolatalı Fındıklı Islak Kek Tarifi İçin MalzemelerÇikolatalı Fındıklı Islak Kek Tarifi Nasıl Yapılır?
  1. Öncelikle derince bir kapta un, kakao, tarçın ve kabartma tozunu güzelce karıştıralım. Sonra sıvı malzemeleri, bal, pekmez ve yumurtaları sırayla kuru karışıma ekleyelim, mikserle çırpalım.
  2. Karışım pürüzsüz ve akışkan bir kıvama geldikten sonra parça çikolataları ve fındıkları ekleyelim. 5-6 dakika daha çırpalım.
  3. Kek hamurumuz hazır olunca, kek kalıbını zeytinyağıyla iyice yağlayalım ve karışımı kalıba dökelim. Önceden alt-üst ayarda, 170 derecede ısıtılmış fırında, 50 dakika pişirelim.  Pişen keki fırından çıkartarak 15-20 dakika soğumaya bırakalım.
  4. Bu esnada üzerinin sosunu hazırlayalım. Küçük bir sos tenceresinde çikolataları eritelim ve krema ile bağlayalım. Soğuk kekin üzerine, sıcak sosu gezdirelim. Afiyet olsun :)

Daha Fazla Gönderi