Çikolata Topları

2023-09-16 16:32:48 - Yemeklik.com.tr

Tatlı krizlerini sizden bir adım öteye yollayacak, yüzünüze kan getirecek bir atıştırmalık. Porsiyonluk olarak da bilinir çikolata topları tarifi. Oldukça pratiktir yapımı. Petibör bisküvi tarifin atar damarıdır. Küçük parçalara ayrıldıktan sonra tereyağlı, toz şekerli, çikolatalı karışımla harman olan bisküviler farklı bir forma sokulur. Yuvarlanıp yuvarlanıp rendelenmiş Hindistan cevizi, kakao, haşhaş gibi tatların peşine düşerler, kahveyi pek severler, lokum görevi görürler.

Çikolata topları tarifi ile bu enfes atıştırmalıkları vize- final dönemi, evli-bekar demeden, herkes kendi mutfağında hazırlayabilir ve bir bardak sütle keyifle tüketebilir. Bir tanesi ile yetinmeyecek ve sürekli yemek isteyeceğiniz tarifimize alalım sizi. Şimdiden ellerinize sağlık.

Çikolata Topları Tarifi İçin MalzemelerÇikolata Topları Tarifi Nasıl Yapılır?
  1. Çikolata topları hazırlamak için; küçük bir sos tenceresine aldığınız tereyağını kısık ateşte eritin. Yüzeye çıkan süt köpüklerini bir kaşık yardımıyla alıp kullanmamak üzere bir kenara ayırın.
  2. Ocaktan aldığınız sıcak tereyağ içine küçük parçalara ayırdığınız çikolata küpleri ve toz şekeri ekleyin. Şeker taneleri eriyene kadar karıştırıp ılınması için bir kenarda bekletin.
  3. Petibör bisküvileri geniş bir karıştırma kabına kırın. Süt, kavrulmuş file badem ve kakaoyu ekleyip karıştırmaya başlayın. Çikolatalı ve şekerli tereyağ karışımını azar azar ekleyip karıştırma işlemini sürdürün.
  4. Bisküvi kırıkları, ele yapışmayan çikolatalı bir hamur görünümünü aldığında işlem tamam demektir. Hazırladığınız hamurdan küçük parçalar koparıp avuç içinizde yuvarlayarak şekil verin.
  5. Elde ettiğiniz çikolata toplarını küçük bir kaseye aldığınız rendelenmiş Hindistan cevizine batırıp servis tabağına dizin. Kahve eşliğinde sevdiklerinizle paylaşın.

Daha Fazla Gönderi