Çikolata Soslu Meyveli Kaşık Tatlısı
Ferah ferah bir tatlının çikolata sosu ile taçlanmış haliyle tanışın. Bu kaşık tatlısının içine meyveler gizledik, çikolata sosla süsledik.
Daha da şahane oldu!
Çikolata Soslu Meyveli Kaşık Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler
- 3 Su Bardağı Süt
- 1 çay Bardağı şeker
- 1 çay Bardağı (1 Parmak Eksik) Un
- 1 çay Bardağı Beyaz çikolata
- 4-5 Adet Kremalı Gofret
- 2 Adet Muz
- 1 çay Bardağı Yaban Mersini
- Üzeri için:
- 1 Paket çikolata Sosu
- 1 Yemek Kaşığı Fındık Kırığı
Çikolata Soslu Meyveli Kaşık Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır?
- Sütü, şekeri ve unu bir tencereye alıp çırpıyoruz. Sonra ocağın altını açıp pişiriyoruz.
- Kıvam alınca altını kapatıp beyaz çikolatayı ekleyip karıştırıyoruz.
- Ara ara karıştırıp soğuyunca içerisini küçük küp şeklinde kestiğimiz kremalı gofret gofreti, küçük dilimlediğimiz muzu ve yaban mersinlerini ekliyoruz(çilek de kullanabilirsiniz).
- Sonra hepsini karıştırıp bir servis tabağına alıyoruz. Üzerine hazır çikolata sosunu tarifine göre hazırlayıp döküyoruz. Üzerine fındık serpiyoruz.
- Buzdolabında 3-4 saat beklettikten sonra afiyetle yiyebilirsiniz.