Çikolata Soslu Bisküvili Pasta
Klasiklerden bir tarif geliyor. Onu kim sevmez ki; kiminin en pratik dediği kiminin çocukluğumun tatlısı dediği ama herkesin sevdiği bisküvili pasta!
Çikolata Soslu Bisküvili Pasta Tarifi İçin Malzemeler
- Puding için:
- 1 Litre Süt
- 3 Yemek Kaşığı Nişasta
- 1,5 Yemek Kaşığı Un
- 1 Su Bardağı (bir Parmak Eksik) şeker
- 2 Yemek Kaşığı Kakao
- 1 Paket Vanilya
- 1 Yemek Kaşığı Tereyağı Veya Margarin
- 30 Gram çikolata
- Ara katlar için:
- 3 Paket Petibör Bisküvi
- Çikolata sosu için:
- 1 Yemek Kaşığı Nişasta
- 1 Yemek Kaşığı Kakao
- 2 Yemek Kaşığı şeker
- 2 Su Bardağı Süt
- 30 Gram çikolata
- 1 Tatlı Kaşığı Tereyağı Veya Margarin
Çikolata Soslu Bisküvili Pasta Tarifi Nasıl Yapılır?
- Önce pudingi hazırlayın. Tencereye vanilya, tereyağı ve çikolata hariç diğer malzemeleri ekleyin ve karıştırın. Kaynama noktasına gelene kadar karıştırarak pişirin.
- Kaynamaya başlayınca tereyağı ve çikolatayı ekleyin hızlı hızlı karıştırın erisinler. İyice eridiklerinde ocağı kapatın, vanilya ekleyip karıştırın; puding hazır.
- Borcam, tepsi, servis tabağı ne isterseniz bisküvileri içine dizin. Pudingten bir iki kepçe gezdirin, yayın, tekrar bisküvi dizin. Puding bitene kadar devam edin.
- Pasta dinlenirken çikolata sosunu hazırlayın. Süt, şeker, nişasta ve kakaoyu karıştırarak kaynayana kadar pişirin. Kaynarken çikolata ve katı yağ ekleyin, iyice eridiklerinde ocaktan alın.
- Bir dakika kadar bekletin sonra karıştırıp yavaş yavaş pastanın üzerine gezdirin. Pastayı en az bir iki saat olmak üzere dinlendirdikten sonra servis edebilirsiniz.