Çiğ börek ve çibörek şeklinde iki isimle tanınan, Kırım Tatarları'nın Eskişehir'e göçmesiyle ortaya çıkan ve günümüze Eskişehir'in meşhur hamur işi olarak gelen çibörek, yuvarlak hamurun içerisine soğan ve baharatlarla tatlandırılmış kıyma harcının konması ve kapatılarak kızartılmasıyla oluşan bir .
Hamurunun içine katılan sirke, kızartılma esnasında yağı çok çekmemesi ve hafif çıtırlık vermesi için kullanılıyor. Börekleri hazırlayıp kenarda bekletmeden kızartmak püf noktası. Eğer kızartmadan önce uzun süre beklerse, pişmemiş harcın sulanma ve suyunu hamura bırakıp pişerken delinme ihtimali olabilir. Bu püf noktalara dikkat edip, mükemmel çibörekler hazırlayabilirsiniz.
Biz ilham versin diyerek hemen aşağıya videolu tarifini de bıraktık. Afiyet olsun
Çiğ Börek (Çibörek) Tarifi İçin Malzemeler