Ciabatta Ekmeği

2023-09-20 19:15:17 - Yemeklik.com.tr

Yoğurmadan, katlama tekniği ile kolay mı kolay bir ekmek yapalım. İçi yumuşacık olsun, dışı çıtır çıtır... Haydi sizi Ciabatta ekmeği tarifine alalım.

Ciabatta Ekmeği Tarifi İçin MalzemelerCiabatta Ekmeği Tarifi Nasıl Yapılır?
  1. Derin bir kaba oda sıcaklığındaki suyumuzu dökelim. Tuzu ve mayayı da ekleyelim. İyice karıştırıp unumuzu ekleyelim. Tekrar iyice karıştıralım, tüm malzemeler özdeşleşene kadar.
  2. Üzerini temiz bir bezle örttüğümüz hamurumuzu yarım saatte bir katlıyoruz.
  3. 2 saat kadar mayalanmaya bırakıyoruz. (Toplamda 3 kere katlamış oluyoruz.)
  4. Daha sonra hamuru kabımızdan unladığımız tezgaha alıp, hava kabarcıklarına çok zarar vermeden dikdörtgen bir şekilde yayıyoruz.
  5. Yaydığımız hamurumuzu rulo yapıp üçe bölüyoruz ve nazikçe fırın kağıdı serili olan fırın tepsisine alıyoruz. (Yapışıyorsa unlayabilirsiniz.)
  6. İlk olarak 230 derecede ısıtılmış fırında 10 dakika kadar, sonrasında 200 derecede 15 dakika kadar pişiriyoruz. Afiyet olsun.

Daha Fazla Gönderi