Cheeseburger Sandviç

2023-09-17 00:08:14 - Yemeklik.com.tr

Hazır ekmek hamurundan çok pratik ve lezzeti bol bir yapıyoruz. Üstelik tadında oluşuyla yepyeni bir hamburger tarifi de diyebiliriz ona.

Yanında ev yapımı lar ve eşlik ettiğinde doyurucu bir menü oluyor kendisi. Sözü fazla uzatmadan sizleri tarifimize alalım. Afiyet olsun!

Cheeseburger Sandviç Tarifi İçin MalzemelerCheeseburger Sandviç Tarifi Nasıl Yapılır?
  1. Sandviçte kullanacağınız kıymayı önceden içine sadece tuz ve karabiber koyarak kavurun. Bunun yerine daha önceden kavrulmuş bir kıymayı da kullanabilirsiniz.
  2. Tezgahı hafifçe unlayın ve hamuru elinizle yarım santimetre kalınlığında genişletin. Hamurun içine kavrulmuş, soğutulmuş kıyma, ufak küpler halinde doğranmış soğan ve burger peynirlerini koyup önce kenarları içe doğru katlayıp ardından rulo gibi sarın.
  3. Hazırladığınız ruloyu birleşim noktası altta kalacak şekilde yağlı kağıt serilmiş tepsiye yerleştirin. Ufak bir kasede erimiş tereyağı, ezilmiş sarımsak ve çok ince doğranmış maydanozu karıştırıp hamurun her yerine fırça ile sürün.
  4. Ruloyu önceden ısıtılmış 180 derecelik fanlı fırında altı ve üstü kızarana kadar yaklaşık 25-30 dakika pişirin.
  5. Bu esnada bir kasede ketçap, mayonez, hardal, turşu suyu ve toz kırmızı biberi karıştırıp sosu hazırlayın.
  6. Sandviçin her yeri kızardıktan sonra fırından çıkartın ortadan uzunlamasına alttan kopmayacak şekilde kesin. İçine dilediğiniz miktarlarda marul, turşu, soğan domates ve sos koyup dörde bölerek sıcak servis edin. Afiyet olsun.

Daha Fazla Gönderi