Cevizli Kömeç

2024-02-19 11:37:00 - Yemeklik.com.tr

Çay saatlerinin vazgeçilmezi, hamur işi tarifleri arasında özel bir yeri olan cevizli kömeç tarifi ile karşınızdayız. Bu nefis kömeç, poğaça ve çörek tariflerine lezzetli bir alternatif sunuyor. İçerisindeki cevizlerin kıtır dokusu ve harika tadı ile birlikte çayınızın yanında mükemmel bir ikramlık olacak. Portakallı köy kurabiyesi eşliğinde harika bir çay saati menüsü hazırlamak isterseniz, her lokmasıyla enfes bir lezzet deneyimi sunan cevizli kömeç tarifi, sofralarınıza keyifli anlar katmaya hazır. Sizi mutfağa davet ediyoruz. Afiyet olsun!

Cevizli Kömeç Tarifi İçin MalzemelerCevizli Kömeç Tarifi Nasıl Yapılır?
  1. Derin bir kaba süt, su, maya ve şekeri alıp karıştırın.
  2. Üzerine yağ, un ve tuzu ekleyip yoğurun. Unu kontrollü ekleyin. Ele yapışmayan bir hamur yoğurun. Hamuru yaklaşık 1 saat mayalandırın.
  3. Bezelerden biri dikdörtgen şeklinde çok ince olmayacak şekilde açın. Açtığınız bezeyi yağlayın. Üzerine ceviz serpin.
  4. Rulo şeklinde sarıp kıvırın.
  5. Borcamın ortasına koyun. Diğer bezeleri de aynı şekilde hazırlayıp hazırladığınız rulonun etrafına çevirin.
  6. Üzerine yumurta sarısı sürüp susam serpin. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 30 dakika kontrollü pişirin. Dilimleyip servis edin.
  7. Cevizli kömeç tarifiniz hazır. Afiyet olsun!

Daha Fazla Gönderi