Cevizli Glutensiz Brownie

2023-09-17 00:04:08 - Yemeklik.com.tr

yaşam çok zor, biliyoruz. Son zamanlarda glutensiz ürün çeşitliliği eskiye oranla artsa da gluten intoleransı olanların tüketebilecekleri yiyecekler hala çok sınırlı. Yasaklar listesi unlu mamüllerin yanı sıra, çorbadan salata soslarına, hazır yemeklerden içeceklere birçok gıda maddesini kapsıyor ne yazık ki...

Düşündük ve glutensiz yaşamak zorunda olanlar hali hazırda birçok yiyecekten mahrumken, bir de brownie'siz kalmasınlar dedik. Unla yapılan diğer brownielerin pabucunu dama attıracak bir tarif hazırladık. Üstelik bu brownie'ler buzlukta dondurulduktan sonra üzerine dondurma ilavesi ile müthiş bir yaz tatlısına dönüşebiliyor.

Bir fincan kahve ya da bir top dondurma ile tüketmek isteyenler için işte tarif.

Cevizli Glutensiz Brownie Tarifi İçin MalzemelerCevizli Glutensiz Brownie Tarifi Nasıl Yapılır?
  1. 20x30 cm boyutlarında kare bir fırın kabını yağlayıp un serpin.
  2. Yumurta ve şekeri derin bir kapta çırpın.
  3. Tereyağını eritip ocağı kapatın. Erimiş tereyağının içerisine parçalara ayırdığınız çikolatayı ekleyerek eritin ve homojen bir karışım elde edin.
  4. Tereyağı ve çikolata karışımını ılıdıktan sonra yumurta ve şeker karışımına ekleyin.
  5. Blenderda toz haline getirdiğinizi cevizi de karışıma ekleyerek homojen bir karışım elde edene kadar güzelce karıştırın.
  6. Karışımı cam kalıba dökerek önceden ısıtılmış 170 derece fırında 25 dakika pişirin. Soğuduktan sonra afiyetle tüketin.

Daha Fazla Gönderi