Cevizli Biscotti
Kolay, pratik, çay saatlerine yakışacak kıtır kıtır bir İtalyan kurabiyesi olan biscotti yapıyoruz. Tam ölçülü bu gevrek kurabiyeyi kaçırmayın.
Cevizli Biscotti Tarifi İçin Malzemeler
- 85 Gram Yumuşak Tereyağı
- 3/4 Su Bardağı şeker
- 2 Adet Büyük Boy Yumurta
- 1/2 Tatlı Kaşığı Vanilya özü
- 2 Su Bardağı Un
- 1 Tatlı Kaşığı Kabartma Tozu
- 1 Su Bardağı Ceviz Içi
Cevizli Biscotti Tarifi Nasıl Yapılır?
- •Tereyağı ve şekeri mikser yardımıyla çırpın.
- •Yumurtaları ve vanilyayı ekleyip çırpmaya devam edin.
- Unu ve kabartma tozunu da ekleyip un parçacıkları kaybolana dek karıştırın.
- Cevizleri doğrayıp ekleyin ve hamura eşit bir şekilde dağılana kadar karıştırın.
- Hamuru, pişirme kağıdı serili bir fırın tepsisine aktarın ve ellerinizle dikdörtgen şekli verin ve 35 dakika boyunca pişirin.
- Tepsiyi fırından çıkarıp oda sıcaklığında yarım saat kadar soğumaya bırakın.
- Fırının derecesini 150’ye düşürün.
- Hamuru tırtıklı bir bıçak yardımıyla enlemesine 1-1,5 cm kalınlığında dilimlere ayırın.
- Fırının tel ızgarasının üzerine ya da fırın tepsisinin üzerine yatırarak dizin ve fırına verip altın sarısı renk alana kadar, 25-30 dakika daha pişirin.