Yemeklik.com.tr 1 yıl önce

Ceviz Diyarı Tatlısı

Farklı ı denemeyi seviyorsanız bu şahane cevizli çok seveceksiniz! Nefis, kıyır kıyır bir hamurdan oluşan, ceviz, tarçın ve susamla tatlanan bu tarif çay saatlerinizin ve misafirlerinize sunduğunuz o lezzetli sofraların başrolü olacak.

Üzerini dilediğiniz gibi süsleyip fırına atmanız, tarifin en eğlenceli kısımlarından biri! Biz ceviz ve fındık ikilisini kullanıp, bıçakla farklı şekiller vermeyi tercih ettik. Siz de yaratıcılığınızı kullanıp tatlının üst kısmını bir tuval gibi kullanabilirsiniz.

Bu lezzetli ceviz diyarı tatlısını deneyip çok seveceğinize eminiz! Şimdiden ellerinize sağlık!

 

 

Ceviz Diyarı Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler
  • Hamuru İçin:
  • 2 Su Bardağı Sıvı Yağ
  • 1/2 Su Bardağı Yoğurt
  • 1 Adet Yumurta
  • 1 Yemek Kaşığı Sirke
  • 2 Su Bardağı Irmik
  • 100 Gram Tereyağı (oda ısısında Bekletilmiş)
  • 1 Paket Kabartma Tozu
  • 6 Su Bardağı Un
  • 150 Gram Dövülmüş Ceviz Içi
  • 1 Tatlı Kaşığı Tarçın
  • 1 Tatlı Kaşığı Susam
  • Şerbeti İçin:
  • 3 Su Bardağı Su
  • 2 Su Bardağı Toz şeker
  • 4 Damla Limonun Suyu
  • Üzeri İçin:
  • 8 Adet Ceviz
  • 24 Adet Fındık
Ceviz Diyarı Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır?
  1. Şerbeti İçin:
  2. Su ve şekeri sos tenceresinde şeker eriyene dek karıştırın. Kaynamaya bırakın. 15 dakika boyunca kaynatın ve altını kısıp limon suyunu ekleyin. 5 dakika daha kaynatıp ocaktan alın ve ılımaya bırakın.
  1. Hamuru İçin:
  2. Geniş bir karıştırma kasesinde sıvı yağ, yoğurt, yumurta ve sirkeyi karıştırın.
  3. Üzerine irmik ve oda ısısında bekletilmiş tereyağını ekleyin.
  4. Kabartma tozu ve unu da ilave edip yoğurmaya başlayın.
  5. Cevizli kısmı hazırlamak için, hazırlamış olduğunuz hamurun 1/3'ünü ayrı bir kaba aktarın.
  6. Ayrı bir kaba aktardığınız hamurun üzerine dövülmüş ceviz, tarçın ve susam ekleyin.
  7. Kelepçeli bir kalıbın içine pişirme kağıdı serin veya kalıbı yağlayın.  Cevizli hamur haricinde kalan diğer hamuru da ikiye bölün ve yarısını tabana yayın.
  8. Üzerine cevizli hamuru yayın.
  9. Son olarak kalan sade hamurla da üzerini kaplayın. Servis edeceğiniz sayıya göre hamuru dilimleyin ve üzerine bıçak yardımıyla şekiller verip cevizle fındıkla süsleyin. Önceden ısıtılmış 185 derece fırında 45 dakika pişirin. Tatlıyı oda sıcaklığında soğutun.
  10. Soğuk tatlınızın üzerine ılık şerbeti dökün ve şerbetini iyice çekmesini bekleyin.
  11. Sevdiklerinizle afiyetle tüketin.
Her Şey Dahil Omlet

Her Şey Dahil Omlet

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce
Fasulye Pilaki

Fasulye Pilaki

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce
Çilekli Yoğurt Barları

Çilekli Yoğurt Barları

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce
Şekersiz Bitter Kek

Şekersiz Bitter Kek

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce
Ispanaklı Akıtma

Ispanaklı Akıtma

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce