Cernia (Lagos Buğulama)

2023-09-20 18:55:59 - Yemeklik.com.tr

Balık sofralarının şöhretli balıklarından biri olan lagosu, fileto şeklinde alt üst edip hazırladığınız sos ve farklı deniz mahsulleriyle birlikte lezzetli bir buğulama tarifine dönüştürebilirsiniz.

Hafif buğulama lagos balığı tarifi yanı sıra Yemeklik.com.tr restoran özel çekiminde püf noktalarını şefinden öğrendiğimiz diğer Emporio Armani Ristorante tariflerini de kendi mutfağınızda hazırlamayı deneyebilirsiniz.

Cernia (Lagos Buğulama) Tarifi İçin MalzemelerCernia (Lagos Buğulama) Tarifi Nasıl Yapılır?
  1. Temizleyip fileto haline getirdiğiniz lagos balığını döküm bir tavada, alt üst edin. Beyaz şarap ekleyip yüksek ısıda çektirin.
  2. Ayrı bir tavada çeri domatesleri soteleyin ve kızarmış lagos balığı ile karıştırın. Eşit miktarda sıcak balık ve sebze suyu ekleyin. Hafif ateşte pişirme işlemini sürdürün.
  3. Pişmesine 1 dakika kala dört parça küçük boy kalamarı ekleyin. Ayıklanmış maydanoz yapraklarını ekleyin. Tuz ve karabiber ile tatlandırın.
  4. Tere, kapari çiçeği ve siyah zeytinleri ayrı bir tavada soteleyin. Servis tabağının alt kısmına içinde tere de bulunan yeşil karışımı yapıp kızarmış balığı yerleştirin. Üzerine sosundan gezdirip sıcak olarak servis edin.

Daha Fazla Gönderi