Cercerun
2023-09-30 10:02:17 - Yemeklik.com.tr
En sevdiğim mutfaklardandır Hatay mutfağı... Cercerun da Hatay’ın yöresel mezelerinden biri. Özel tuzlu yoğurdu ile yapılır. Bulamazsanız da normal süzme yoğurda tuz ekleyerek de yapabilirsiniz. Afiyet olsun!
Cercerun Tarifi İçin Malzemeler- 3 Yemek Kaşığı Süzme Yoğurt
- 2 Adet Büyük Boy Mor Soğan
- 1/3 çay Bardağı Zeytinyağı
- 1 Tutam Kuru Reyhan
- 1 Tutam Sumak
- Soğanları piyazlık doğrayın.
- Soğanları zeytinyağında kavurun.
- Soğanlar renk değiştirmeye başlayınca yoğurdu ekleyip bir tur karıştırıp ocaktan alın.
- Servis tabağına alıp baharatlarıyla karıştırıp servis edin. Afiyet olsun!