Çatal
2023-09-17 01:50:15 - Yemeklik.com.tr
ve nın dert ortağı kahvaltılık bir tarif çatal. Tarifinde yer alan mahlep kokusuyla beğeniliyor, çörek otu tadına tat katıyor. Dileyen dilediği farklı şekillerde hazırlayabiliyor, tuzlu kurabiye denildiğinde ilk akla gelenlerden biri o oluyor.
İçindeki sirke sayesinde de kıvamı efsane! Hadi gelin, taze taze çatallar yapalım.
- Hamur İçin:
- 100 Gram Tereyağı
- 1 çay Bardağı Ayçiçek Yağı
- 2 Yemek Kaşığı Yoğurt
- 1 Tatlı Kaşığı Toz şeker
- 1 Tatlı Kaşığı Mahlep
- 1 Yemek Kaşığı üzüm Sirkesi
- 1 Paket Kabartma Tozu
- 1/2 Tatlı Kaşığı Tuz
- 4 Su Bardağı Un
- Üzeri için:
- 1 Adet Yumurta Sarısı
- 2 Yemek Kaşığı çörek Otu (arzuya Göre Susam)
- Un hariç bütün malzemeleri bir araya getirin ve güzelce karıştırın.
- Yavaş yavaş unu ilave edin.
- Ele yapışmayacak kıvama gelene kadar yoğurun.
- Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp uzunlamasına yuvarlayın.
- Yan duran bir u harfi şekline getirip iki ucunu birleştirin.
- Ortalarını dışa doğru bombeleştirerek fırın tepsinize dizin. Üzerine yumurta sarısı sürüp çörek otu ve susam serpin.
- 180 derecede önceden ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar 25 dakika kadar kontrollü bir şekilde pişirin.
- Ardından fırından alıp soğutun ve servis edin. Afiyetler olsun.