Burma Baklava

2023-09-17 00:58:26 - Yemeklik.com.tr

Şöyle şerbetiyle, çıtır çıtır sesiyle, enfes aromasıyla leziz mi leziz bir mı canınız çekti?  O zaman doğru tarife geldiniz! Burma baklava, tüm dileklerinizi fazlasıyla karşılayacak enfes bir lezzet olacak. Yufkaları hazır kullanarak içini dilediğiniz gibi doldurmak istiyorsanız, yapmanız gereken şey malzemeleri hazırlamak! severler ağızda dağılan burma baklavayı mutlaka denemeli.

İçerisine ister ceviz, ister Antep fıstığı, isterseniz de fındık koyun, her türlü mükemmel bir uyum elde etmiş olacaksınız. Peki bu tatlının püf noktası ne? Aslından oldukça basit bir püf noktası var, o da şerbeti soğuk, baklavayı sıcakken buluşturmak. Hadi o zaman doğru mutfağa!

Burma Baklava Tarifi İçin MalzemelerBurma Baklava Tarifi Nasıl Yapılır?
  1. Şerbeti için şeker ve suyu tencereye alarak kaynamaya bırakın. Kaynadıktan sonra limon suyunu ilave edip 10 dakika kadar kısık ateşte kaynatıp ocaktan alın ve soğumaya bırakın.
  2. İnce çekilmiş ceviz yumurta ve şekeri bir kabın içerisinde karıştırın.
  3. Bir kabın içerisinde tereyağını eritelim ve içine sıvı yağı ekleyerek karıştırın. Bir yufkayı tezgaha serin ve üzerine yağımızdan heryerine gelecek şekilde sürün. İkinci yufkayı da üzerine sererek aynı şekilde yağlayın.
  4. Yufkanın yarısına cevizi dağıtın ve oklavayla rulo şeklinde sarın. İki tarafından bastırarak burma şekli oluşturun ve oklavadan sıyırarak pişireceğimiz fırın kabına alın.Fırın kabı yağlanmış yada yağlı kağıt serilmiş olmalı.
  5. Kalan yağdan üzerine sürün ve kesin. Önceden ısıttığımız 180 derece fırında renk alana kadar 30-40 dakika kadar pişirin.
  6. Fırından çıkardıktan sonra 7-8 dakika kadar bekletip soğuk şerbeti dökün.
  7. En az 1 saat dinlendirip dilediğiniz gibi süsleyerek servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.

Daha Fazla Gönderi