Yemeklik.com.tr 11 ay önce
yemeklik #hamur-isi

Burgu Simit

Hafta sonu kahvaltılarına, çay saatlerine çok yakışacak, dışı çıtır içi yumuşak tam ölçülü simitler hazırlıyoruz. Büyük küçük herkes çok sevecek.

Burgu Simit Tarifi İçin Malzemeler
  • 1 Su Bardağı ılık Süt
  • 1 Su Bardağı ılık Su
  • 1 Kahve Fincanı Sıvı Yağ
  • 1 Yemek Kaşığı şeker
  • 1 Tatlı Kaşığı Tuz
  • 1 Paket Instant Maya
  • 5-6 Su Bardağı Un
  • Dış kaplaması için:
  • 1 Kahve Fincanı Pekmez
  • 1 Kahve Fincanı Su
  • 1 Kase Susam
Burgu Simit Tarifi Nasıl Yapılır?
  1. Hamur için gerekli malzemeleri yoğurun. Unu kontrollü bir şekilde ekleyin. Orta sertlikte bir kıvam olacak. Üzerini streçleyip yarım saat mayalandırın.
  2. Sonrasında tekrar yoğurup havasını alın. 12 adet beze elde edip yuvarlayın. İki parçayı uzatarak birleştirin ve burgu yapın.
  3. Uçlarına nazikçe bastırın. Önce pekmezli suya batırıp sonra susamla kaplayarak aralıklı bir şekilde tepsiye yerleştirin.
  4. Hepsine aynı işlemi yaptıktan sonra tepside 15 dakika mayalandırın. Önceden ısıtılmış fırında alt üst ayarda 220 derecede 20-25 dakika pişirin.
  5. Fırına ısıya dayanıklı su dolu bir kap yerleştirin. Fırınınızın ayarına göre süreyi uzatıp kısaltabilirsiniz. İlk sıcağı geçince servis yapın. Afiyet olsun.
Fırında Sebzeli Tavuk

Fırında Sebzeli Tavuk

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
1 yıl önce
Çıtır Karides

Çıtır Karides

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce
Çikolata Parçacıklı Muzlu Ekmek

Çikolata Parçacıklı Muzlu Ekmek

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce
Bayat Ekmek Kebabı

Bayat Ekmek Kebabı

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce
Tavuk Yahnisi

Tavuk Yahnisi

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce