Bun Ekmeği (Bao Ekmeği)

Fırın kullanmadan, sadece tencere ve süzgeçle, Uzakdoğu'nun buharda pişen pofuduk lezzeti bun ekmeğini pişirip sevdiklerinizi şaşırtmaya ne dersiniz? Görüntüsüyle yumuşaklığını hissedebilediğiniz, bir ısırık aldıktan sonra da vazgeçemeyeceğiniz bir lezzete sahip olan bun ekmeğini mutlaka deneyimlemenizi tavsiye ediyoruz!

Uzakdoğu'da bambu sepetlerde buharda pişirilen bun ekmeğini biz kendi mutfağımıza uyarladık ve süzgeçte pişirdik. Tabii ki böyle de nefis oldu! Bu yumuşacık, pamuk gibi bun ekmeklerini ister kahvaltıya farklı bir hamur işi olarak, ister akşam yemeğine şık sunumlu bir ana yemek olarak servis edebilirsiniz. Afiyet olsun!

Bun Ekmeği (Bao Ekmeği) Tarifi İçin Malzemeler
  • 2,5 Su Bardağı Un
  • 1 çay Kaşığı Karbonat
  • 1/2 çay Kaşığı Tuz
  • 1 Yemek Kaşığı Süt Tozu
  • 1 Yemek Kaşığı Kuru Maya (ya Da 1 Paket Instant Maya)
  • 2 Yemek Kaşığı Toz şeker
  • 1 Su Bardağı Su
  • 1/2 çay Bardağı Sıvı Yağ
Bun Ekmeği (Bao Ekmeği) Tarifi Nasıl Yapılır?
  1. 2,5 su bardağı un, 1 çay kaşığı karbonat, yarım çay kaşığı tuz ve 1 yemek kaşığı süt tozunu bir kaseye eleyin.
  2. Ayrı bir kasede 1 paket maya, 2 yemek kaşığı toz şeker, 1 su bardağı su ve yarım çay bardağı sıvı yağı karıştırıp mayanın aktive olması için 5 dakika bekletin.
  3. Elediğimiz kuru karışımın üzerine maya karışımını dökün ve birbirine iyice karıştıktan sonra yoğurmak için tezgaha alıp pürüzsüz ve yumuşak bir hamur elde edin.
  4. Hamuru mayalanması için üzeri kapalı bir şekilde 30 dakika oda sıcaklığında bekletin.
  5. Mayalanan hamurun havasını alın ve un serptiğimiz tezgaha alıp hafif yoğurduktan sonra çok ince olmayacak şekilde açın. Bu noktada kalınlığını pişi hamurundan ince, mantı hamurundan kalın olarak düşünebilirsiniz.
  6. Açtığınız hamurdan kalıp veya kase ağzıyla yuvarlak hamurlar elde edin. Pişerken altında kalması için pişirme kağıtlarını hamura uygun boyutta kesin ve hamuru üzerine yerleştirin.
  7. Fırça yardımıyla üzerine  yağ sürüp, hamuru yarım ay şeklinde katlayın. Üzerine merdane yardımıyla hafif bir baskı uyguladıktan sonra 15 dakika kadar ikinci kez mayalanmasını bekleyin.
  8. 2 parmak kaynayan su dolu tencerenin üzerine süzgeci oturtun ve hamurları aralıklı şekilde dizin. Üzerine temiz bir bez ve tencere kapağını kapattıktan sonra 12 dakika pişirin. Pişen ekmeklerin arasına dilediğiniz malzemeyi ekleyip tüketebilirsiniz. Afiyet olsun!
Çörek Otlu Kurabiye

Çörek Otlu Kurabiye

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
1 yıl önce
Otlu Gevrek Poğaça

Otlu Gevrek Poğaça

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
1 yıl önce
Fransız Omleti

Fransız Omleti

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce
Tavuk Sarma

Tavuk Sarma

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
1 yıl önce
Nohut Unlu Krep

Nohut Unlu Krep

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
1 yıl önce