Bulamaç
2023-09-30 10:29:46 - Yemeklik.com.tr
Merhaba, ailemizin geleneksel yemeği olan bu tavuk yemeği özel hazırlanan sosu ile tavuğa farklı bir lezzet katıyor. Klasik tavuk yemeklerinden sıkıldıysanız bulamaç tarifi tam size göre.
Bulamaç Tarifi İçin Malzemeler- 1 Adet Bütün Tavuk
- 3-4 Yemek Kaşığı Un
- 1 Adet Havuç
- 1 Adet Soğan
- 2-3 Diş Sarımsak
- 1 çay Kaşığı Tuz
- 1 Yemek Kaşığı Sıvı Yağ
- 1 çay Kaşığı Karabiber
- Tavuğu yıkayıp tencereye alıyoruz. Üzerine geçecek kadar su dolduruyoruz. Doğradığımız havucu, soğanı ve sarımsakları ekleyip 40 dakika haşlıyoruz. Tavuk iyice pişince ayrı bir kaba alıyoruz.
- Tavuğun suyunu süzdükten sonra soğumaya bırakıyoruz. Unu tavaya alıyoruz. Orta ateşte kavurmaya başlıyoruz. Rengi dönene kadar kavuruyoruz. Soğuyan tavuk suyundan azar azar ilave ediyoruz
- Hızlı hızlı karıştırıp beşamel sos kıvamında bir sos olana kadar tavuk suyundan koymaya devam ediyoruz. Karabiberini ilave ettikten sonra altını iyice kısıyoruz.
- Sosu tavuğun üzerine dökerek servis ediyoruz. Afiyet olsun.