Yemeklik.com.tr 1 yıl önce

Buğdaylı Kabak Yemeği

Bol sebzeli, sağlık dolu bir tabak... Kabak ve havuçlardan sebze soyacağı ile şeritler yapıyoruz. Piştikten sonra isteğe bağlı haşlanmış mercimek, karabuğday veya buğday ekliyoruz. Küçük bir püf noktası; kabakların renginin yemyeşil kalması için haşladığınız ürünleri donmuş olarak ekleyin. Sizleri mutfağa alalım.

Buğdaylı Kabak Yemeği Tarifi İçin Malzemeler
  • 2 Yemek Kaşığı Sızma Zeytinyağı
  • 4 Dal Taze Soğan
  • 2 Adet Havuç
  • 1 Adet Kırmızı Biber
  • 2 Adet Kabak
  • 4 Yemek Kaşığı Haşlanmış Buğday
  • 1 çay Kaşığı Karabiber
  • 1 çay Kaşığı Tuz
  • 1/2 Adet Limonun Suyu
  • 4 Yemek Kaşığı Zeytinyağı
Buğdaylı Kabak Yemeği Tarifi Nasıl Yapılır?
  1. Isınan geniş bir tencerede zeytinyağında sırasıyla taze soğan, havuç, kırmızı biber ve kabak sotelenir.
  2. Tuz, karabiber ve gerekirse su eklenir.
  3. Tencere kapağı kapatılmadan sebzeler yumuşayınca donmuş buğday ilave edilir.
  4. Dikkatli karıştırılarak buğdayın çözünmesi sağlanır.
  5. Ilınınca servis tabağına alınır. Limon ve zeytinyağı ilavesiyle servis edilir. Afiyet olsun.
Glutensiz Havuçlu Cevizli Kek

Glutensiz Havuçlu Cevizli Kek

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce
Piyano Kek

Piyano Kek

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
1 yıl önce
Tapenade Soslu Hellim Salatası

Tapenade Soslu Hellim Salatası

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce
Kolay Lokum

Kolay Lokum

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce
Mantarlı Nohut Yemeği

Mantarlı Nohut Yemeği

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
1 yıl önce