Yemeklik.com.tr 11 ay önce
yemeklik #corba

Buğday Çorbası

Ayran aşı ya da ayran çorbasında görmeye alışık olduğumuz buğdayı, bu kez sıcak halde tüketiyoruz. Kış çorbasına çevirdiğimiz bu lezzet ana yemek kadar da doyurucu oluyor. Haşlanan buğday terbiye karışımıyla birlikte pişmesiyle hazırlanan buğday çorbası oldukça doyurucu ve sağlıklı bir çorba çeşidi.

Yapıp afiyetle yiyelim.

Buğday Çorbası Tarifi İçin Malzemeler
  • 1 Su Bardağı Buğday
  • 4 Yemek Kaşığı Yoğurt
  • 1 Yemek Kaşığı Un
  • 1 Adet Yumurta Sarısı
  • 1/2 Adet Limonun Suyu
  • 2,5 Yemek Kaşığı Tereyağı
  • 6-7 Su Bardağı Su
  • 1 Tatlı Kaşığı Tuz
  • 1 çay Kaşığı Kuru Nane
Buğday Çorbası Tarifi Nasıl Yapılır?
  1. Buğdayı akşamdan iyice yıkadıktan sonra bir tencereye alın ve üzerini geçecek kadar su ekleyin. Ertesi gün tencereyi ocağa alın ve buğdaylar yumuşayana kadar haşlayın.
  2. Ayrı bir kase de yoğurt, un, yumurta sarısı ve tuzu güzelce çırpın.
  3. Buğdayın kaynadığı sudan kaseye ekleyin ve karıştırın.
  4. Karışımı yavaş yavaş çorbaya ekleyin ve karıştırın. Kaynayınca altını kısın.
  5. Tuzunu ekleyin. 5 dk bu şekilde kaynatın.
  6. Ayrı bir tavada tereyağını kızdırın ve naneyi ekleyin.
  7. Kaynayan çorbaya ilave edin. 1-2 dakika daha kaynattıktan sonra altını kapatın. Afiyet olsun.
Patatesli Havuçlu Mercimek Çorbası

Patatesli Havuçlu Mercimek Çorbası

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
1 yıl önce
Karnabahar Sote

Karnabahar Sote

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
1 yıl önce
Bulgurlu Patates Köftesi

Bulgurlu Patates Köftesi

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce
Tam Ölçülü Hamburger Ekmeği

Tam Ölçülü Hamburger Ekmeği

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
1 yıl önce
Kabartma Tozlu Yağ Çekmeyen Pişi

Kabartma Tozlu Yağ Çekmeyen Pişi

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce