Brokoli
2023-09-17 00:32:15 - Yemeklik.com.tr
100 gram çiğ haliyle kendi başına günlük C vitamini ihtiyacımızın %149'unu karşılayan ve pek çok faydası olan brokoliyi, doğru pişirme yöntemleriyle tüketmeliyiz. Öncelikle; kısa süre kaynar suda haşladığımız brokolilere, besin ve renk değerlerini kaybetmemesi için buzlu soğuk suda beklettikten sonra , , zeytinyağlı brokoli gibi tariflerde yer vermeliyiz.
Genellikle çiğ ya da haşlanmış ve yemeklere uygulanan bir pişirme yöntemi olan , brokoli için de oldukça uygun. Beşamel sosla kaplanan brokoli buharla pişip, sosun lezzet ve tadını içine hapsedecek. Bugün menüde brokoli var. Afiyet olsun!
Brokoli Tarifi İçin Malzemeler- 400 Gram Brokoli
- 5 Su Bardağı Sıcak Su
- Beşamel Sos İçin:
- 2 Yemek Kaşığı Tereyağı
- 1 Yemek Kaşığı Un
- 4 Su Bardağı Süt
- 1 çay Kaşığı Karabiber
- 1 çay Kaşığı Tuz
- 1/4 çay Kaşığı Rendelenmiş Muskat Cevizi
- Üzeri İçin:
- 150 Gram Rendelenmiş Kaşar Peyniri
- Bir tencereye tereyağını ekleyin. Eriyince üzerine unu ilave edin ve biraz esmerleşip kokusu çıkana kadar kavurun.
- Üzerine sütü ekleyin ve sürekli karıştırarak pişirin. Tuzu, karabiberi, muskat cevizi rendesini ekleyin.
- Brokolileri haşlayın.
- Haşlanan brokolileri buzlu suya alın ve 2 dakika bekletin.
- Fırın tepsisine brokolileri ekleyin.
- Üzerine beşamel sosu ekleyin ve güzelce karıştırıp yayın.
- Kaşar peyniri rendesini ekleyin.
- Önceden ısıtılmış 200 derece fırının ızgara ayarında kaşar peyniri eriyip, üzeri kızarana kadar yaklaşık 15 dakika pişirin.
- Kışın vitamin ve mineral deposu brokoli, artık daha lezzetli. Fırından aldığınız brokoliyi sıcak olarak bekletmeden servis edin. Sevdiklerinizle paylaşın.