Brokoli

2023-09-17 00:32:15 - Yemeklik.com.tr

100 gram çiğ haliyle kendi başına günlük C vitamini ihtiyacımızın %149'unu karşılayan ve pek çok faydası olan brokoliyi, doğru pişirme yöntemleriyle tüketmeliyiz. Öncelikle; kısa süre kaynar suda haşladığımız brokolilere, besin ve renk değerlerini kaybetmemesi için buzlu soğuk suda beklettikten sonra , , zeytinyağlı brokoli gibi tariflerde yer vermeliyiz.

Genellikle çiğ ya da haşlanmış ve yemeklere uygulanan bir pişirme yöntemi olan , brokoli için de oldukça uygun. Beşamel sosla kaplanan brokoli buharla pişip, sosun lezzet ve tadını içine hapsedecek. Bugün menüde brokoli var. Afiyet olsun!

Brokoli Tarifi İçin MalzemelerBrokoli Tarifi Nasıl Yapılır?
  1. Bir tencereye tereyağını ekleyin. Eriyince üzerine unu ilave edin ve biraz esmerleşip kokusu çıkana kadar kavurun.
  2. Üzerine sütü ekleyin ve sürekli karıştırarak pişirin. Tuzu, karabiberi, muskat cevizi rendesini ekleyin.
  3. Brokolileri haşlayın.
  4. Haşlanan brokolileri buzlu suya alın ve 2 dakika bekletin.
  5. Fırın tepsisine brokolileri ekleyin.
  6. Üzerine beşamel sosu ekleyin ve güzelce karıştırıp yayın.
  7. Kaşar peyniri rendesini ekleyin.
  8. Önceden ısıtılmış 200 derece fırının ızgara ayarında kaşar peyniri eriyip, üzeri kızarana kadar yaklaşık 15 dakika pişirin.
  9. Kışın vitamin ve mineral deposu brokoli, artık daha lezzetli. Fırından aldığınız brokoliyi sıcak olarak bekletmeden servis edin. Sevdiklerinizle paylaşın.

Daha Fazla Gönderi