Börülce Kavurması
2024-08-20 09:01:13 - Yemeklik.com.tr
Sıradan sebze yemeği tariflerinden sıkılanlar için bu hafif ve ferah zeytinyağlı tarifi ile karşınızdayız: Börülce kavurması tarifi. Bu tarif ile yaz akşamlarınıza ferah bir lezzet ekleyebilir, diyet dostu bu yemek ile misafirlerinizi mutlu edebilirsiniz. Afiyetler!
Börülce KavurmasıTarifi İçin Malzemeler- 500 Gram Taze Börülce
- 1 Adet Soğan
- 1 Adet Domates
- 3 Yemek Kaşığı Zeytinyağı
- 1 Tatlı Kaşığı Kırmızı Toz Biber
- 1 çay Kaşığı Tuz
- 1 Kase Süzme Yoğurt
- Börülceleri başlarından ayıklayın ve 3 - 4 parçaya kesin. Sıcak suda yumuşayana kadar haşlayın.
- Bir tavada zeytinyağını ısıtıp soğanları kavurun.
- Haşlanan börülceleri ve doğradığınız domatesleri ekleyin. Baharatlarını ve tuzunu ekleyip karıştırın.
- Bir miktar su ekleyip kısık ateşte 10-15 dakika pişirin. Soğuyunca üzerine yoğurt döküp servis yapabilirsiniz.
- Börülce kavurması tarifiniz hazır. Afiyet olsun!