Bonfile

2023-09-17 00:02:42 - Yemeklik.com.tr

Evde dana bonfile yaparken, en çok karşılaştığımız sorunlardan biri, etin lezzetsiz ve kuru oluşudur. Aslında pek zor olmasa da vazgeçmediğimiz birkaç kült bilgi ile lezzetten biraz uzaklaşıyoruz. Bunların başında etin pişip pişmediğini etin üzerine çatal, bıçak saplayarak mühürlenmiş etin içine saklanan suyunu dışarı akıtarak kontrol etmek geliyor.

Kuru ve yavan bir et yemek istemiyorsanız, etlerinizi önceden marine etmeli ve yemeğinize lezzet katmaya sabırla başlamalısınız. Bonfile pişirme dereceleri çok tartışılsa da baş parmağınızdan serçe parmağınıza kadar avuç içinizle etin pişme derecesini kontrol edebilirsiniz. Baş parmağınızla serçe parmağınıza dokunduğunuz kısım iyi pişmiş etin sertliğini size gösterecektir.

Dediğimiz gibi eti öncesinde ve pişirirken eti unutmayın!

en havalısı olan bifteği sofralarınıza davet etmenin en nefis yolunu buldunuz bile. Afiyetler olsun.

Bonfile Tarifi İçin MalzemelerBonfile Tarifi Nasıl Yapılır?
  1. Bonfilelerin üzerine zeytinyağını ve taze kekikleri ekleyin. Yağı etlere yedirdikten sonra 20-30 dakika kadar marine edin.
  2. Isıttığınız ızgara tavasına bonfileleri bırakın.
  3. İstediğiniz pişme seviyesine göre her iki yüzünü de 3-4 dakika pişirin. Piştikten sonra tereyağını ekleyip etlerin daha da lezzetlenmesini sağlayabilirsiniz.
  4. Sıcak sıcak servis etmenizi öneririz.

Daha Fazla Gönderi