Bol Çikolatalı Şelale Kek

2023-09-16 23:23:57 - Yemeklik.com.tr

severler, tatlı yerken kalorisini düşünmeyenler, şu zamana kadar yediği en iyi tatlıyı bulma peşine düşmüş olanlar... Hadi gelin, aradığınız o bu tarifte saklı. İçerisinde akan o bol çikolata sosu, damakta yumuşacık eriyen şu zamana kadar böyle bir tatlı deneyimine henüz tanıklık etmediğinize eminiz. Karşınızda o muhteşem tarif: Bol çikolatalı şelale kek tarifi!

Bu tarifi tatlı yemeyi çok seven tüm dostlarınızla paylaşabilirsiniz. Görüntüsüyle gören herkesi mest edecek kadar iddialı üstelik. Mükemmel kıvamıyla ve dokusuyla bir yiyenin uzun süre damaklarından silinmeyeceğine eminiz. Hadi o zaman tarife buyurun!

Bol Çikolatalı Şelale Kek Tarifi İçin MalzemelerBol Çikolatalı Şelale Kek Tarifi Nasıl Yapılır?
  1. Yumurta ve toz şekeri bir kabın içerisinde güzelce çırpın.
  2. Üzerine sıvı yağ ve yoğurdu ilave ederek çırpmaya devam edin.
  3. Ardından un, kakao, kabartma tozu ve vanilyayı eleyerek 2 seferde karışıma ilave edin.
  4. Güzelce karıştırdıktan sonra yağlanmış kek kalıbına aktarın ve önceden ısıtılmış 175 derecelik fırında yaklaşık 45 dakika kadar pişirin.
  5. Ardından kekinizi fırından alıp oda sıcaklığında soğutun. Tamamen soğuduğunda kalıptan çıkarıp ters çevirerek bir tabağa alın.
  6. Sosu için Nutella, krema ve çikolatayı bir sos tenceresine aktarın ve çikolata eriyip homojen bir kıvam alana kadar karıştırın. Ardından ocaktan alın.
  7. Hazırladığınız sosu kekin üzerine gezdirin. Üzerini Antep fıstığı, fındık ve Hindistan cevizi ile süsleyerek servis edin. Afiyetler olsun!

Daha Fazla Gönderi