Böğürtlen Soslu Panna Cotta
Panna cotta; vanilya çekirdeklerinin tadına tat kattığı, karbonhidrat grubu ürün içermeyen ve çok az toz şekerle hazırlanan hafif bir İtalyan . "Pişmiş krema" anlamına gelen ve kremanın keşfinden itibaren var olan , kıvamını yaprak jelatinden, kalorisini kremadan alıyor. Bu nedenle siz siz olun, yemeyi abartmayın.
Sosunda çilek, frambuaz, karadut, şeftali gibi meyveleri kullanabilirsiniz.
Böğürtlen Soslu Panna Cotta Tarifi İçin Malzemeler
- 250 Ml. Krema
- 250 Ml. Soğuk Süt
- 1 Paket Vanilya
- 3 Yemek Kaşığı Toz şeker
- 3 Yaprak Jelatin
- Böğürtlen Sosu İçin:
- 1 Su Bardağı Böğürtlen
- 5 Yemek Kaşığı şeker
- 1 Tatlı Kaşığı Buğday Nişastası
- 1/2 Su Bardağı Su
Böğürtlen Soslu Panna Cotta Tarifi Nasıl Yapılır?
- Tatlıya kıvamını verecek olan yaprak jelatinleri, kendiliğinden yumuşaması için soğuk su dolu bir kasede 5 dakika kadar bekletin.
- Krema, süt, toz şeker ve vanilyayı küçük bir tencereye aktarın ve kısık ateşte kaynama derecesine gelene dek pişirin.
- Soğuk suda yumuşayan yaprak jelatinlerin suyunu sıkın.
- Jelatinleri ocaktan aldığınız tatlı karışımına katın. Karıştırarak jelatinlerin erimelerini sağlayın.
- Tatlıyı ikram etmenizde kolaylık sağlayacak silikon ya da tek kullanımlık kapları ıslatın. Fazla sularını süzdürün. Karışımı porsiyonluk kalıplara eşit olarak paylaştırın. Kıvam alması için buzdolabında en az 2 saat kadar bekletin.
- Tatlının sosu için; böğürtlenleri, suyu ve şekeri küçük bir tencereye alıp orta ateşte 5 dakika kaynatarak pişirin.
- Karışımı süzün.
- Nişastayı 2 yemek kaşığı soğuk su ile karıştırın. Küçük bir tencerede süzdüğünüz böğürtlen sosuna ekleyerek kısık ateşte pişirin. Hafif koyulaşan sosu ocaktan alın ve soğumaya bırakın.
- Soğuyup, kıvam alan tatlıları servis tabaklarına ters çevirerek çıkartın. Hazırladığınız böğürtlen sos ve arzuya göre ekleyeceğiniz meyveler eşliğinde bekletmeden servis edin. Sevdiklerinizle paylaşın.