Bıyık Kek

2023-09-21 10:25:22 - Yemeklik.com.tr

Evde yemek yapmanın yaşamanın ta kendisi olduğuna inanan Rüya Yelsalı, Yemeklik.com.tr için yazdı. 

Mutfakta zaman geçirmeyi çok sevenlerin ayırt edici bazı ortak özellikleri vardır. Mesela tariften tarif çıkarmayı ve farklı mutfak malzemeleri kullanarak yeni lezzetler, dikkat çekici sunumlar yaratmayı severler. Yemek pişirmek için bir bahaneye ihtiyaçları olmadığı gibi doğum günü gibi özel günleri de beklemezler.

Biliyoruz ki siz de onlardan birisiniz. O zaman bu tarifi seveceksiniz. Mesela bu akşam sevdiceğinize güzel bir sürpriz yapmaya ne dersiniz? Eğer illa bir bahaneye ihtiyacınız varsa da sırf sürprizi görünce yaşayacağı şaşkınlık ve mutluluk için bile ona bıyık kek yapabilirsiniz.

Üstelik sağlıklı da. Artık kek tariflerinde şekerin alternatifi olarak kullanılan keçiboynuzu pekmeziyle hem çok lezzetli, hem de sağlıklı. Daha ne olsun?

Afiyet olsun…

Bıyık Kek Tarifi İçin MalzemelerBıyık Kek Tarifi Nasıl Yapılır?
  1. Yumurtayı geniş ve derin bir karıştırma kabına alın. Keçiboynuzu pekmezi ve toz şeker ilave ettikten sonra şeker taneleri eriyene kadar mikserle karıştırın.
  2. Yoğurt, zeytinyağı, kabartma tozu ve vanilyayı ekledikten sonra karıştırma işlemine devam edin.
  3. Elediğiniz unu yavaş yavaş karışıma eklemeye başlayın. Hamurun kulak memesi kıvamını alması gerekiyor. Eğer hamur sulu kaldıysa göz kararına göre un ekleyebilirsiniz.
  4. Küçük parçalara ayırdığınız çikolata ve kakaoyu karışıma ekleyip 1 dakika daha mikserle karıştırın.
  5. Kek kalıplarınızı yağlayın ve karışımı kalıplara paylaştırın. Bıyık vb. formlu kalıplarda kek karışımını yarıdan biraz daha az koymaya özen gösterin. Eğer daha fazla kek harcı koyarsanız, bıyık kekleriniz fazla yoğun ve büyük olacaktır.
  6. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 35-40 dakika kadar pişirin. Fırından çıkardığınız keki, soğuması için bir süre oda ısısında bekletin. Kalıplarından kolayca çıkarıp sevdiklerinizle paylaşın.

Daha Fazla Gönderi