Biberli Mantarlı Et Sote

2024-07-25 10:36:44 - Yemeklik.com.tr

Mantarlı et sote, etin lezzetini mantarın yumuşak dokusuyla buluşturan enfes bir mantar sote tarifi alternatifidir. Sote tarifleri arasında öne çıkan bu lezzetli yemek, sofralarınıza farklı bir tat ve lezzet getirecek. Kuşbaşı dana antrikot etiyle hazırlanan bu tarif, et yemeği tutkunlarının favorisi olmaya aday. Yanında servis edilecek çağla cacığı ve pirinç pilavıyla birlikte, misafirlerinizi mest edecek lezzetli bir menü sunabilirsiniz. Hem göz dolduran hem de damakları şenlendiren mantarlı et sote, sulu yemek tarifleri arasında özel bir yere sahip. Eğer et ve mantarın mükemmel uyumunu tadıp deneyimlemek istiyorsanız, bu tarifi mutlaka denemelisiniz. Afiyet olsun!

Biberli Mantarlı Et SoteTarifi İçin MalzemelerBiberli Mantarlı Et SoteTarifi Nasıl Yapılır?
  1. Mantarları güzelce temizleyin. Mantarları tavaya alın ve orta ateşte soteleyin. Jülyen doğradığınız etleri kızgın tavaya alın. Etler suyunu salıp çekene kadar pişirin. Etler pişmediği takdirde üzerine biraz daha sıcak su ilave edip, pişirmeye devam edebilirsiniz.
  2. 1 adet soğanı da ince ince doğrayın. Etlerin üzerine 1 yemek kaşığı tereyağı ile beraber ince ince doğradığınız soğanları ekleyin. Et ile soğanı 2 dakika kavurun.
  3. Ayrı bir yerde 3 adet yeşil biber ile 1 adet kırmızı biberi küçük küçük kesin.
  4. Ardından biberleri ekleyip kavurmaya devam edin. Son olarak mantarı ekleyin.
  5. Tuz ve karabiberi de ilave edip 5 dakika daha karıştırarak pişirin.
  6. Mantarlı et sote tarifiniz hazır. Afiyet olsun!

Daha Fazla Gönderi