Bezelyeli Pilav

2023-09-17 00:38:10 - Yemeklik.com.tr

olmazsa olmazı baldo pirinç tereyağında sotelenmiş ile buluşuyor. İçindeki yeşil görünümle sofralara renk ve tat katıyor. Tazecik bezelyeler kullanıldığında lezzeti iki katına çıkıyor. Donmuş bezelye kullanarak da bu nefis tarifi hazırlayabilirsiniz. Her türlü yemeğin yanına, en çok da ve yemeklerinin yanına pek yakışır bu tarif. Tane tane dökülsün, lezzet şöleni başlasın. Şimdiden ellerinize sağlık.

Bezelyeli Pilav Tarifi İçin MalzemelerBezelyeli Pilav Tarifi Nasıl Yapılır?
  1. Pirinci 15 dk sıcak suda bekletin. Ardından süzün ve iyice yıkayın. Orta boy tencereye zeytinyağ ve tereyağını alın. Üzerine pirinci ekleyip 3 dakika kavurun.
  2. Kavrulan pirincin üzerine haşlanmış bezelyeleri ekleyin. Tuz ve sıcak suyuda ekleyip karıştırın.
  3. Tencerenin kapağını kapatıp kaynamaya bırakın. Kaynayınca ocağın altını kısın.
  4. Kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin. Piştikten sonra tencerenin kapağını açın. Üzerine kalın bir peçete koyun ve 10-15 dakika dinlenmeye bırakın.
  5. Sonrasında güzelce karıştırıp servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.

Daha Fazla Gönderi