Yemeklik.com.tr 1 yıl önce
yemeklik #tatli

Beze

Yumurta akının mucizesi. Mereng ya da köpük kurabiye olarak da bilinen beze hazırlığı, uzun zaman alsa da geçen malzemeler oldukça basit. Pastane işi bildiğimiz bezeyi evde hazırlıyoruz.

Unutmadan: El yordamıyla beze hazırlamak biraz deli işi, mutfak dostlarının en yakın arkadaşı mikserden destek almalı.

Beze Tarifi İçin Malzemeler
  • 3 Adet Yumurta Akı
  • 3 çay Bardağı Pudra şekeri
  • 1/4 çay Kaşığı Tuz
Beze Tarifi Nasıl Yapılır?
  1. Yumurta beyazı ve pudra şekerini 10 dakika boyunca yüksek devirde çırpın.  
  2. Krem şanti kıvamına gelmeli. Fırını önceden 100 dereceye ayarlayın, ısınsın.  
  3. Yumurta aklarını sıkma torbasına yerleştirin ve yağlı kağıt serdiğiniz tepsiye küçük dokunuşlarla sıkın.  
  4. 100 derecede 1 saat boyunca pişirin. Ardından çıkarıp oda sıcaklığında soğutun.

  5. Soğuduktan sonra servis edin. Afiyetler olsun.
Pancarlı Pratik Humus

Pancarlı Pratik Humus

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce
Sote Ispanak ve Patates Püreli Tavada Somon

Sote Ispanak ve Patates Püreli Tavada Somon

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce
İrmikli Fincan Lokumu

İrmikli Fincan Lokumu

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce
Kuru Üzümlü Yulaflı Kek

Kuru Üzümlü Yulaflı Kek

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce
Chicago Usulü Pizza

Chicago Usulü Pizza

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce