Beyaz Çikolatalı Çilekli Tart
2023-09-30 11:56:27 - Yemeklik.com.tr
Kıyır kıyır, ağızda dağılan nefis bir tart yapıyoruz. Beyaz çikolatalı çilekli bu tart hamuru ve kremasıyla tam ağızlara layık. Hadi mutfağa...
Beyaz Çikolatalı Çilekli Tart Tarifi İçin Malzemeler- Tart hamuru için:
- 125 Gram Tereyağı
- 2 Su Bardağı Un
- 1 Adet Yumurta
- 2 Yemek Kaşığı şeker
- 1 çimdik Tuz
- Pastacı kreması İçin:
- 2,5 Su Bardağı Süt
- 3,5 Yemek Kaşığı Buğday Nişastası
- 1 Adet Yumurta
- 1 Kutu Krema
- 1 Su Bardağı şeker
- 1 Paket Vanilya
- 1 Paket Beyaz çikolata
- 1 Kase çilek
- Hamuru için:
- Tereyağı ve unu kabımıza alarak güzelce karıştırıyoruz. Kıyır kıyır olması için bu işlemi gerçekleştiriyoruz.
- Ardından yumurta, şeker ve tuzu ekleyerek tart hamurumuzu güzelce yoğuruyoruz, üzerini streç ile kapatıp yarım saat buzdolabında dinlenmeye alıyoruz.
- Dinlenen hamurunuzu tart kalıbımıza alıp güzelce tart kalıbının şeklini almasını sağlıyoruz . Tart kalıbınıza yerleştirdiğiniz hamurunuzun orta kısmına folyo koyup ağırlık olması için mercimek nohut vs koyuyoruz ve 175 derece fırında 25 dakika pişiriyoruz.
- Ardından orta kısımdan mercimekleri alarak 10 dakika daha pişmesi için fırına veriyoruz.
- Pişirme işlemi bitikten sonra tercihe bağlı orta kısma bitter veya sütlü damla çikolata koyabilirsiniz, sıcaklık çikolatayı eritecektir. Orta kısma kaşık yardımıyla dağıtabilirsiniz, ardından 10 dakika dolaba kaldırıp çikolatanın donmasını sağlayabilirsiniz.
- Pastacı kreması için:
- Sıvı krema ve beyaz çikolata hariç tüm malzemeleri sos tenceremize ekleyelim, güzelce çırpalım, ardından ocağa alalım. Kaynamaya başlayıncaya kadar güzelce karıştıralım.
- Kaynamaya başladıktan 2 dakika sonra ocağımızı kapatalım, beyaz çikolatayı ekleyerek tekrardan güzelce çırpma işlemi gerçekleştirelim. Beyaz çikolata kremanın sıcaklığında eriyecektir.
- Son olarak sıvı kremamızı ekleyelim. Güzelce karıştırıp tart kalıbımızın orta kısmına dökelim, iyice her tarafına eşit şekilde yayalım ve arzuya göre çileklerle süsleyelim.