Beşamel Soslu Kıymalı Karnabahar

2024-07-25 12:07:38 - Yemeklik.com.tr

Karnabaharın hafif ve besleyici yapısına, kıyma ve beşamel sosla lezzetlendirip sofralarına özel bir lezzet katmak isteyen herkesi tarifimize bekliyoruz. Şimdi ev ortamında rahatlıkla hazırlayabileceğiniz bu pratik tarifi hemen deneyin.

Beşamel Soslu Kıymalı KarnabaharTarifi İçin MalzemelerBeşamel Soslu Kıymalı KarnabaharTarifi Nasıl Yapılır?
  1. Karnabaharlar çiçek çiçek ayrılır. Tuzlu suda haşlanır. Küçük borcama koyulur.
  2. Tavaya sıvıyağ alınır. Önce kıymalar sonra sarımsak ve soğanlar konulup kavurulur. Salça, tuz ve baharat da eklenip pişirilir. Piştikten sonra karnabaharların üzerine dökülür.
  3. Beşamel için tavaya tereyağı alınır. Un eklenip kokusu çıkana kadar pişirilir. Süt, tuz eklenir koyulaşana kadar karıştırılır. Kıymalı harcın üzerine dökülür.
  4. 200 derece önceden ısıtılmış fırında 15 dakika pişirilir. Sonra kaşar peyniri rendesi konulup eriyene kadar pişirilir. Afiyet Olsun!

Daha Fazla Gönderi