Beşamel Soslu Kıyma Kavurma

2023-09-20 20:34:38 - Yemeklik.com.tr

Aynı yemeklerden sıkılanlar için görseli şahane bir o kadar da lezzetli bir yemek tarifi getirdim. Davet sofralarınızı süsleyecek kurtarıcı ve lezzetli bir yemek arıyorsanız kolları sıvayın. Hemen mutfağa koşun.

Beşamel Soslu Kıyma Kavurma Tarifi İçin MalzemelerBeşamel Soslu Kıyma Kavurma Tarifi Nasıl Yapılır?
  1. Patatesleri ortadan ikiye kesip içini oyuyoruz. Zeytinyağı, tuz ve baharatları harmanlayıp patateslerin her yerine fırçayla sürüyoruz.
  2. Patatesleri 200 derece fırında hafif kızarana kadar pişiriyoruz.
  3. Soğanı zeytinyağında hafif pembeleşene kadar pişiriyoruz. Biberleri ekleyip birkaç dakika daha kavuruyoruz.
  4. Kıymaları ekleyip tuzunu baharatları ve tereyağını atıp suyunu çekene kadar kavuruyoruz.
  5. Beşamel sos için tereyağını eritip unu ekliyoruz. 2 dakika kavurup karıştırarak sütü ekliyoruz. Sürekli karıştırarak koyulaşana kadar pişiriyoruz.
  6. Patateslerin içine kıymalı harçtan ekliyoruz üzerlerine beşamel sos ekliyoruz.
  7. En son kaşar rendesi serpiştirip 200 derecede üzeri kızarana kadar pişiriyoruz. Afiyet olsun.

Daha Fazla Gönderi